Ранкові тренування: користь чи шкода?

4-12-2021



Звичайно, щоб відповісти на 100% правильно, потрібно розглядати індивідуальні особливості людини: його режим сну, харчування, графік роботи, наявність хронічних захворювань. Всі ці дані може і повинен проаналізувати хороший тренер. Але тренер зможе це зробити тільки після того, як людина прийде в зал. Новий спортивний центр у Львові, Ви знайдете за посиланням Uniforce. А ми поки обговоримо “середньостатистичну” людину, яка може лягати спати о 23:00 і вставати о 6:00, а також починає свій робочий день не раніше 9:00.

Для нашого героя ранкове тренування буде найефективнішим і корисним
Чому? Розповім про декілька причин:

Вранці настає пік рівня гормону росту, який володіє жиросжигаючим ефектом.
Тренування в ранкові години допоможе скоротити обсяг їжі протягом дня. Гормони радості, які люди так часто отримують за рахунок їжі, можна отримати і при фізичних навантаженнях. Також для помірного харчування важлива мотивація. Навряд чи людина, яка старанно спалював 100-300 ккал, буде заповнювати запас енергії двома цукерками з солодким чаєм.
Існує така думка:»вранці потренувався і далі вільний”. Це правда. На тренування після і тим більше під час робочого дня не вистачає часу. До вечора накопичується втома від роботи і з’являються інші відмовки, щоб пропустити тренування. Вранці, навпаки, на вас ще не навалилися справи, у вас є можливість з чистим розумом завести весь організм (включаючи, звичайно, і мозок)
Фізичні вправи підсилюють обмін речовин. Посилений метаболізм ви отримаєте протягом 12 годин після тренування. А ось якщо тренуватися у вечірні години, то цей ефект продовжиться тільки до моменту відходу до сну.
Схуднення-це, напевно, один з тих пунктів, який хвилює більшість читачів і особливо читачок. Після сну і натощак людина здатна спалювати більше жиру, ніж під час тренувань в інший час доби. За ніч основні запаси закінчуються, тому в якості енергії організм зобов’язаний використовувати підшкірний жир. Однак натощак тренуватися дієтологи не рекомендують. Оптимальний режим: підйом о 6:00, потім о 6:30 легкий сніданок і тренування о 7: 30. Якщо поснідати не вийшло, то тренуватися можна тільки з помірною інтенсивністю, тому що з ранку у вашій крові — низький рівень цукру, а будь-яке інтенсивне тренування ще більше знизить цукор, що несприятливо позначиться на самопочутті.
Бадьорість на весь день. Дослідження проведені в США доводять, що за допомогою фізичних вправ в ранкові години, ви зможете побороти втому і млявість. Це відбувається завдяки поліпшенню кровообігу і викиду адреналіну, який здатний розбудити мозок.
Будь яка адекватна людина хоче перебувати в гарному настрої. Фітнес-тренування, що тривають всього 40 хвилин, допоможуть впоратися зі стресами і їх побічними ефектами. Відмінний настрій після ефективного тренування-залишиться з вами на весь день.