Укладання асфальту в Києві

1-25-2021

Будівництво доріг-дороге задоволення. До того ж процес дорожнього будівництва дійсно складне, високотехнологічне заняття, що вимагає від виконавців серйозного досвіду, знань і володіння сучасними технологіями. Отримайте якісну послугу в області будови доріг, не переплачуючи значні суми за посередництво, вибравши Групу компаній ” Автогран» , що займається асфальтуванням. Звертайтеся за посиланням https://avtogran.com.ua/asfaltirovanie та отримуйте якісний результат за помірною ціною.

Розрахунок вартості в Києві

Укладання асфальту -ціна з урахуванням вартості матеріалів розраховується нами в індивідуальному порядку. Існуюча система знижок компанії дозволяє враховувати інтереси кожного і надавати якісні послуги за мінімальною ціною, вигідною для замовника

Скільки коштує укладається квадратний метр асфальтового покриття, залежить від статистичних, геодезичних і кліматичних факторів. На вартість впливає ціни на матеріали, обраний тип покриття і обсяг замовлення. Чим більший обсяг робіт і використовуваних матеріалів необхідно виконати, тим менше буде ціна на асфальтування.

Замовляйте роботи з укладання якісного асфальтового покриття у нас, в авторитетній і перевіреній компанії, попередньо дізнавшись, скільки коштує квадратний метр потрібного вам типу асфальту. Ціни в різних компаніях Києва можуть сильно відрізнятися один від одного. Тільки ви самі можете вибрати компанію, що надає якісну роботу за реальною і не дуже високою ціною.

Типи і марки асфальту


НАЙМЕНУВАННЯ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗАСТОСУВАННЯ
Асфальт піщаного типу

До складу суміші входить пісок, але відсутні крупнофракційні частинки гравію або щебеню.

Використовують для облаштування під’їзних доріг, парковок, тротуарів, дворових територій.

Дрібнозернистий асфальт

У складі присутній графітний дрібний щебінь, фракція від 5 до 15 мм.

Укладають на проїжджих частинах доріг, розв’язках. Використовують для ямкового ремонту покриття.

Грубозернистий асфальт

До складу включений гранітний щебінь з фракцією до 40 мм.найбільш стійкий тип асфальтобетону.

Необхідний для укладання на трасах, магістралях, для створення покриттів на мостах, естакадах.

Технологія асфальтування


Роботи по створенню асфальтового покриття починається з підготовки якісного і надійного підстави.

Температура укладання асфальтобетонної суміші
Основне завдання при асфальтоукладальних роботах-отримати рівне і зносостійке полотно. Для досягнення такого завдання необхідно строго дотримуватися всіх вимог, які містять в собі ГОСТ і СНиП. Один з найважливіших показників, який впливає на кінцевий результат — температура асфальту при укладанні.

Якою має бути температура
Перш за все, ГОСТ містить вимогу до температури навколишнього середовища, в рамках якої можуть проводитися роботи з укладання асфальтової суміші.

Що стосується температури самого асфальту, вона залежить від застосовуваного методу. А він, в свою чергу, підбирається в залежності від виду дороги, яку необхідно заасфальтувати.

Литий асфальт
Підходить для доріг з максимальним навантаженням, роботи проводяться цілий рік, навіть при несприятливих погодних умовах — мінусова температура, опади. Термін служби такого покриття – до 30 років, за умови дотримання технології.

Обов’язкова умова-асфальтова суміш нагрівається до 190-250 Со. Вона стає в’язкою, що дозволяє рівномірно розподілити її по підставі.

Гарячий метод
Гарячим способом асфальтують нові дороги або ремонтують старі. Має сезонне застосування-весна, літо і осінь. Обов’язково-укладання асфальту проводять при температурі не нижче +5 Со, при цьому погода повинна бути сонячною і сухою.

Технологія передбачає нагрівання асфальтової суміші до 150-200 Со.

Холодний метод
Такий метод не підходить для будівництва нового полотна або масштабного ремонту старого. Холодна суміш застосовується для ямкового ремонту. Вона не нагрівається і укладається холодною, потім трамбується. Перевага даного методу-можливість проведення робіт в холодний період (до -10 Со), в дощ і сніг.

Температура асфальтової суміші – не єдиний показник, що впливає на міцність дорожнього полотна. Але при її недотриманні домогтися якісного покриття не вийде.


Використовувані дорожні матеріали


Укладання асфальту-кінцевий етап влаштування дорожнього полотна. Але роботи починаються задовго до нього. Якісна дорога неможлива без правильно обраного і виконаного підстави. Воно складається з декількох шарів. За аналогією з кондитерськими листковими виробами, дорожнє підставу називають пирогом. Важливо ретельно дотримуватися схеми пристрою пластів пирога, щоб в подальшому вони виконували свою функцію.

Що таке пиріг асфальтового покриття
Це Дорожня основа, що складається з шарів:

грунтовий;
піщаний;
щебеневий.
Важливо, щоб при будівництві були дотримані вимоги ГОСТ і СНиП, що пред’являються до товщини кожного шару такого пирога. Після укладання кожен з них трамбується за допомогою важкої дорожньої техніки.

Основне завдання пирога-забезпечити міцну основу для фінішного (асфальтового покриття). Без нього він просто розсиплеться в перші ж дні під колесами автомобілів. Навіть пішохідні доріжки вимагають пристрою такого багатошарового підстави, яке розподілить навантаження рівномірно по всій поверхні. Для пішохідних доріг, природно, будуть інші вимоги до пристрою основи.

Схема шарів
Пиріг під асфальтове покриття складається з послідовних шарів:

земляне корито-котлован, який риють за допомогою техніки. Мета – не дати асфальтовому покриттю підніматися над поверхнею. Дно котловану обов’язково трамбується;
подушка з піску і щебеню. Це основна частина, що складається з дренажу, щебеню і верхнього шару. Дренаж і щебеневий шар складаються з щебеню, але різної фракції. Для першого застосовують камені від 7 см, для другого від 4 до 6 см.верхній шар виконують з піску з частинками від 1 до 3 см. пісок забезпечує якісне зчеплення з асфальтовою сумішшю. Для поліпшення характеристик шарів може використовуватися Бітумна просочення між ними;
бетонне покриття-виконуються для доріг з інтенсивною прохідністю великовантажного транспорту. Низ підстави армують, потім заливають бетонним розчином;
асфальтова суміш-зовнішня частина пирога, по якій будуть рухатися машини і люди. Укладання ведеться шарами, товщина яких залежить від інтенсивності майбутнього руху. Для пішохідних зон товщина шару – 4 см, для автодоріг — не менше 8 см.
У ряді випадків виконується захисне просочення асфальтового покриття, яка перешкоджає руйнуванню і зносу полотна. Вона може включати бітум, пластифікатори або модифікатори.