Як взяти кредит без роботи

10-19-2021

Що робити, якщо банки відмовляють у кредиті через відсутність працевлаштування? тільки не опускати руки. Ми порекомендуємо як мінімум 5 способів це виправити, і з задоволенням поділиться ними в статті. А також рекомендуємо Вам звернутися за посиланням взять кредит без работы на kltcredit.ua та отримати консультацію від фахівця.

Чи реально взяти кредит без офіційного працевлаштування?

За офіційною статистикою в країні близько 4 млн безробітних. І це тільки офіційна інформація, заснована на зверненні громадян до органів зайнятості. На ділі цифри набагато більше. При цьому не можна асоціювати цих людей з дармоїдами за аналогією з радянською термінологією. У нинішніх реаліях офіційно безробітним може бути хто завгодно:

  • підприємець, який працює без утворення юридичної особи або статусу іп;
  • фрілансер або віддалений співробітник компанії без офіційного оформлення;
  • громадянин, який змінює місце роботи;

випускник вузу, який ще не встиг працевлаштуватися.

проте в очах кредитної організації ці категорії позичальників будуть неблагонадійними.

Ризик неповернення коштів такими клієнтами вище, ніж у працюючих офіційно. Тому банки рідко їх кредитують.

Або намагаються додатково убезпечити становище за допомогою:

  • підвищеної % ставки;
  • вимоги застави або поручителів;
  • включення в страхову програму.

Так що отримати позикові кошти на вигідних умовах безробітним складно. З іншого боку, в умовах жорсткої конкуренції фінансові організації часом готові йти назустріч подібним клієнтам. І кредитні продукти без підтвердження доходу існують. Тут будуть описані 5 популярних способів отримання позикових коштів для людей без офіційного працевлаштування.

Микрозаймы

Мікрофінансові організації-вихід для позичальників, яким з різних причин відмовили в банках. Часто не має значення ні працевлаштування, ні кредитна історія.

Отримати велику суму в таких організаціях не вийде-середня позика становить 2-3 тис. грн.

Компанії, що кредитують на великі суми, швидше виняток з правил.

Плюси звернення в мфо:

  • економія часу-мікропозики схвалюють за 15 хвилин, причому навіть без візиту в офіс. Кошти просто перераховують на банківську карту.
  • мінімальний пакет паперів-потрібен тільки паспорт.

Мінуси:

  • високі ризики у разі неповернення коштів. Так як середня ставка по мікрокредитів в москві становить 2% в день, борг виросте швидко.
  • невеликий термін – від 7 до 30 днів.

Мікропозики – не тільки швидкий спосіб отримати кредитні кошти, але і ризикований.

Кпк

Кредитно-споживчі кооперативи відрізняються від банків і готові надавати позики на інших умовах. Наприклад, без підтвердження доходів. По суті, такі організації – це фонди фінансової взаємодопомоги: одні члени кооперативу вкладають кошти під %, а інші отримують кредити.

Плюси звернення в кпк:

  • більш лояльні вимоги до позичальника, ніж у банків.
  • можливість отримати більшу суму, ніж в мфо.

Мінуси:

  • високі % ставки. Кпк залучають вкладників за рахунок більшої прибутковості в порівнянні з банками. Зрозуміло, це тягне і збільшення ставки кредитування.
  • ризик банкрутства. Хоча робота кпк регулюється фз – 190» про кредитну кооперацію”, часто у таких організацій трапляються фінансові труднощі. І хоча банкрутство більше проблема вкладників, але і для кредитуються ця ситуація не буде приємною. А заборгованість все одно доведеться повернути.

Кредити під заставу

І кпк, і банки охоче пропонують кредити під заставу майна. Для позичальника без офіційного доходу-це спосіб отримати кредит на велику суму і під низьку % ставку. Предметом застави може стати нерухомість, земля, автомобіль або цінні папери. І такі пропозиції не рідкість-тільки в газпромбанку три програми кредитування під заставу.

Плюс заставного кредитування – вигідні умови. Ставка за такими пропозиціями часто нижче, ніж за споживчими кредитами без забезпечення.

Мінус-ризик втратити об’єкт застави. Це не означає, що заставлене майно відберуть при найменшій простроченні. Але зі злісним неплатником кредитор церемониться не стане і реалізує заставу на сплату боргу.

Кредитні картки

Цей продукт, ще невідомий росіянам якихось 15-20 років тому, тепер знайшов популярність. За статистикою опитувань аналітичного центру , з 2008 по 2020 рік частка користувачів кредитних карт зросла в 10 разів Таке зростання пояснюється і загальним інтересом до пластикових карт, і вигідними банківськими пропозиціями. Користувачам доступні: поновлювані кредитні лінії, бонусні програми, знижки у партнерів та інші привілеї.

Плюси:

  • лояльні вимоги до позичальника – зазвичай підтвердження доходу не потрібно. Тінькофф банк видає карти навіть непрацевлаштованим. Правда, з невеликим кредитним лімітом. Який, втім, збільшується для сумлінних клієнтів.
  • поновлюваний кредитний ліміт-відразу після погашення заборгованості можна знову скористатися коштами банку.

Мінуси кредитних карт:

  • плата за річне обслуговування.
  • комісія за переведення в готівку коштів-поширена практика для російських банків. Здійснювати покупки по кредитній карті зазвичай набагато вигідніше, ніж отримувати гроші готівкою.

Експрес-кредити та кредити на покупки

Це різні кредитні продукти. Об’єднані ж в одну категорію вони тому, що їх надають банки однієї категорії – спеціалізуються на pos-кредитуванні. Рішення тут приймають так само швидко, як і в мфо. Тому на перевірку працевлаштування дивляться крізь пальці. Так що шанси на схвалення набагато вище, ніж при звичайному споживчому кредитуванні.

Плюси:

  • розгляд заявки в день звернення.
  • мінімальні вимоги до позичальника.

Мінус-не найвигідніші умови. Якщо мова йде про кредити на покупку, то зазвичай % ставка не така висока . Зустрічаються навіть пропозиції без переплат. На цінниках це вказується, як безвідсоткова розстрочка. А ось для експрес-кредитів готівкою умови гірші, ніж для звичайної споживчої позики.

Як бачите, варіантів отримання позикових коштів для офіційно непрацевлаштованих чимало. Так що не варто впадати у відчай, якщо відмовляють у споживчому кредиті. Проаналізуйте перераховані пропозиції і виберіть оптимальне рішення. Шансів домогтися схвалення по ним набагато більше.