Як вибрати шафу

10-22-2021

Сучасні шафи-купе https://stim.kiev.ua/shkafy/ свого часу стали справжнім одкровенням, таким собі промінцем надії в невпинній боротьбі за економію простору своєї квартири.

Адже кожен день настільки насиченою подіями, емоціями, можливостями життя призводить до неминучого дефіциту цього самого – простору. А тому саме такі предмети меблювання дуже важливі для малометражок. Та й в цілому вони модні і креативні.

Але як вибрати шафу-купе серед безлічі різноманітних варіантів саме те, що потрібно?! як меблеві обсяги для зберігання звести до мінімуму? який вибрати шафа-купе: корпусний або вбудований? про це та багато іншого ми і поговоримо сьогодні. Включайтеся!

Чому шафа-купе?

Мабуть, навіть самий “завзятий епікуреєць” не може не визнати, що сьогодні саме розсувні шафи-купе стали одними з найпопулярніших виробів на ринку меблевої продукції в нашій країні. І це цілком закономірно і логічно: саме шафи-купе з розсувними дверима володіють цілим набором необхідних якостей для зберігання самих різних речей, предметів, аксесуарів.

Розсувні меблі в стилі купе, відрізняє імпровізований синергетичний ефект, завдяки якому її особливі якості (зокрема, компактність і функціональність) взаємно доповнюють і підсилюють один одного.

Якість такої меблевої продукції залежить від різних властивостей: ергономічності, особливості матеріалів, з яких вона виготовлена, зовнішнього вигляду виробу, його функціональних особливостей т. Д.

Адже меблі в стилі купе, створена з якісних матеріалів, повністю відповідає і ідеям дизайнера, і загальному інтер’єру квартири. Без неї важко обійтися в невеликих квартирах. В результаті все більше покупців роблять свій вибір саме на меблевих виробах з розсувними дверними конструкціями.

Якими вони бувають?

Сьогодні виробники меблевої продукції пропонують своїм клієнтам досить широкий вибір корпусних виробів, виготовлених за принципом купе. І коли виникає питання, який вибрати шафа-купе, то треба пам’ятати, що серед усього цього пишноти виділяються дві основні групи шаф-купе: прямі і кутові.

У першому випадку, вони в більшості своїй були зроблені на фабриках за стандартними розмірами і в рамках розширеного відтворення. Хоча останнім часом все активніше здійснюється і виготовлення за індивідуальними замовленнями, де за вимогами клієнта здійснюється тонка підгонка елементів меблювання.

Кутовий варіант шафи-купе, що виконується суто за індивідуальними замовленнями, має широкий спектр функціональності, унікальний дизайн і специфічну колірну гамму. Він створюється під замовлення для цілком конкретного приміщення і також буває двох видів: пристанної і трапецієподібний.

У кожного з них є свої конкурентні переваги. Тому при вирішенні дилеми, яку шафу-купе краще вибрати, треба знати наступне. Приставні кутові шафи особливо гарні в разі обмеженого простору квартири. У той же час кутовий шафа-купе з додатковою трапецієподібної секцією найбільш актуальний для кімнат, що відрізняються великою площею. При цьому така структура дозволяє забезпечити значно більший доступ до зберігаються там речей. А тому придбати подібні меблі в стилі купе бажають багато.

Матеріали шаф-купе

Вельми важливим є етап, коли при індивідуальному замовленні клієнти вибирають матеріал для шафи-купе. Адже при виготовленні корпусів і фасадів цих меблевих виробів сьогодні активно використовуються певні композиційні матеріали: дрібнодисперсна фракція (мдф), деревно-стружкова плита (дсп).

Панелі мдф сьогодні стають все більш популярними і затребуваними в силу їх підвищеної екологічності. Справа в тому, що вони виходять шляхом застосування гарячого сухого пресування дрібнодисперсної фракції. Для з’єднання наповнювача тут застосовують парафіни, на відміну від формальдегідів при формуванні дсп. Це і робить отримані плити мдф максимально безпечними, з екологічної точки зору.

Примітно, що висока щільність цих плит дає можливість робити фігурну фрезерування їх поверхні. Що підвищує їх конкурентні можливості, коли замовники вибирають матеріал для шафи-купе.

На напрямку «головного удару»

Якщо при відвідуванні меблевого салону з’явилися сумніви, яку шафу-купе краще вибрати, то потрібно виходити з функціональних завдань, які поставлені перед меблями. Не менш важливі тут і уявлення про стилістичні особливості такого важливого предмета меблювання квартири або заміського будинку. Тому при підборі шафи-купе, потрібно слідувати декільком головним правилам:

    6. Купувати розсувні меблі в стилі купе слід суто у відомих товаровиробників. Оскільки вони дуже трепетно ставляться до своєї репутації і серйозно підходять проблематиці якості виробів, що випускаються ними;
  • звернути увагу на матеріал, з якого виготовлені меблі. Сучасна дизайнерська меблювання сьогодні, в основному, робиться з плит дрібнодисперсної фракції (мдф) або деревно-стружкових. При цьому плити дсп можуть володіти обробкою їх полімерних плівок, або бути шпонованими.
  • слід переконатися в якості представленої фурнітури (металевої та іншої), в міцності наявних кріплень. Оскільки діапазон функціональності шафи-купе в значній мірі залежить від можливостей і якості діючої структури відкривання дверей.
  • треба оцінити особливості свого житлового приміщення. Оскільки розсувна шафа повинна буде гармонійно доповнити декор простору квартири, заміського будинку;
  • важливо заздалегідь визначитися і зі стилістичними особливостями меблевого фасаду, щоб повністю відповідати цілісному дизайнерському образу всієї квартири.

Шафи різні важливі

Меблеві магазини і безпосередні виробники меблевої продукції, що працюють на замовлення, пропонують широкий вибір шаф-купе, в залежності від приміщень. Причому підбір меблів відбувається не тільки з урахуванням розміру кімнати, але і її функціональної спрямованості.

Адже, покладемо, шафа-купе для дитячої абсолютно ніяк не можна встановлювати в вітальню, на кухню і т.д. І навпаки, цілком прийнятне для спальні меблевий виріб ніяк не підійде для дитячої кімнати. А тому, коли вибираємо конкретний шафа-купе, поради вкрай важливі і дійсно необхідні.

Шафа-купе в зал: як вибрати?

Зазвичай зал являє собою найбільш велику кімнату в квартирі або будинку. А тому там зберігається значна кількість актуальних для звичайного життя речей. У шафах вітальні можуть бути розміщені і книги, і одяг, і різного роду сервізи, сувеніри та багато іншого.

Оскільки зал є найбільшим приміщенням в будинку, то тут члени сім’ї збираються, проводять разом значну частину часу. Тут приймають гостей, відзначають свята.

Таким чином, функціональні можливості кімнати вимагають від шафи-купе досить великої місткості. Логічно, щоб у нього були деякі секції відкритими або заскленими, щоб з’явилася можливість для розміщення і демонстрації сувенірів, аксесуарів. Необхідно тут передбачити і закривається нішу для телевізора (комп’ютера).

Коли вирішується питання, про шафу-купе в зал: як його вибрати, слід враховувати місце його конкретного розміщення. Справа в тому, що його установка може розділити кімнату на різні сектори, зонувати простір. З іншого боку, шафа-купе може бути вбудований в нішу в стіні і буде займати весь простір стіни: від стелі до підлоги. До речі, це дуже навіть цікавий момент для господинь – в такому випадку буде відбуватися значно менше накопичення пилу на розсувній конструкції.

Питання по спальній кімнаті

Кімнати в квартирі, призначені для сну, традиційно мають не дуже велику площу. Тому саме для спальні будуть найбільш актуальні головні конкурентні переваги шаф-купе-компактність, ергономічність. І при вирішенні дилеми: як вибрати шафу-купе в спальню, потрібно підібрати такий варіант, який не захаращував би її.

Фахівці-дизайнери рекомендують організувати в спальні нішу, куди варто було б встановити шафу-купе з розсувними дверима. Крім економії простору в самій кімнаті, такий підхід дозволить оптимізувати і фінансовий аспект. Справа в тому, що при цьому варіанті можна буде використовувати матеріали для шафи без дорогої обробки.

Як правило, в спальні меблеві вироби в стилі купе виконують своєрідну роль гардероба і призначені суто для зберігання постільних речей, білизни, одягу. Тому при роздумах про те, як вибрати шафу-купе в спальню, потрібно звернути увагу і на ці важливі функціональніЯкості шафи. Там повинні бути ящики, полиці, відділення, конкретно призначені для зберігання всіх речей.

Більш того, на дверної конструкції логічно передбачити велике дзеркало, яке дозволило б господарям стежити за своїм зовнішнім виглядом і паралельно збільшило б візуальне сприйняття простору кімнати.

Облаштовуємо передпокій

Мабуть, немає сім’ї, яка б в ході чергового облаштування своєї квартири не замислювалася б над тим, яку шафу-купе краще вибрати в передпокій? адже саме ця частина будинку першою зустрічає і господарів, і гостей. Тут люди з ним