Додекатіон в сибірському саду. Брат цикламена, гусячий колір

306

Дача ” дачний квітник

За схожість квіток з квітками цикламенів, званих в народі дряквою, додекатеон часто називають дряквенніком, а також панікадільніком – за розташування квіток на стеблі, що асоціюється з однойменним церковним многосвечніком. А ось в перекладі з грецької назва додекатіон означає “квітка дванадцяти богів”, що говорить про кількість квітів на одній рослині.наукова ж назва-додекатіон гарненький, що точно відображає його зовнішній вигляд.

Велика частина з 15 сортів і 23 підвидів є багатолітниками-ефемероїдами, у яких надземна частина всихає через нетривалий час після цвітіння.

Зростає додекатеон у вигляді невеликої прикореневої розетки. Є посухостійким і зимостійким рослиною. Тому він повинен бути бажаним гостем в наших сибірських садах.

Я вичитала, що додекатіон цікаво розмножується насінням. При посіві свіжого насіння, відразу після збору, сходи з’являються тільки навесні. За перший рік сформуються лише сім’ядольні листочки, і через недовгий час молоді рослини йдуть на спокій. Цвітіння орієнтовно настає на 4 рік. Так що довго чекати, простіше поділити кореневище.

Я є володарем всього двох відтінків додекатіону. Тому дуже трепетно ставлюся до кожного кущика. Треба подумати про те, щоб посадити їх поруч. Однакові форми при контрастних кольорах можуть створювати дуже природні і стильні композиції.

Показувати спочатку старі

mumi_mama (23/06/2020)

У мене є рослини на дачі дуууже схожого виду, як на фото. Але я його знаю під назвою кандик. Це все назви одного і того ж рослини або різних?