Стріляли заради веселощів, змішали патрони: знімальній групі і болдуіну може загрожувати в’язниця

234

Фільм «іржа», продюсуванням якого займався алек болдуін, повинен був стати новим хітом вестернів. Актор планував зняти стрічку про 13-річного хлопчика, який разом зі страшим братом і дідусем пустився в перегони. Героїв починає переслідувати команда шерифа, обіцяючи підлітку повішання. Чому? він випадково вбив людину.

За дивним збігом обставин, ця ж доля повторилася з алеком болдуіном, який на зйомках смертельно поранив оператора галину хатчінс. Вертоліт, що перевозив її в лікарню, прилетів занадто пізно-жінка померла на місці. Всю знімальну команду охопила дика паніка: як вийшло, що реквізит в руках алека виявився справжньою зброєю з бойовими патронами?

Очевидці розповідали, що продюсер був у нестямі від горя: коли галину забрали медики, він ходив по ранчо, де трапилася трагедія, плакав і бурмотів: “чому мені дали заряджений пістолет?». Прийшовши до тями, алек відразу ж відправився в поліцію, де дав свідчення.

Природно, виникає логічне запитання: хоч і випадково, але болдуін убив людину. Яке покарання піде за цим?

Поліція вже почала розслідування і зазначила, що їм потрібен час для того, щоб розібратися в ситуації. Як мінімум допитати всіх, хто в той момент був на майданчику і взагалі був причетним до фільму. Є дві основні версії: хтось або замінив холості патрони в зброї болдуіна на бойові, або прогледів, що заряджений револьвер опинився в сховище реквізиту.

Перші підозри впали на ханну рід, яка відповідала в проекті «іржа» за зброю. Дівчина поки тільки освоюється в професії, але вже отримує хороші посади завдяки батькові теллу ріду, відомому в голлівуді зброяру.

Його дочка нещодавно працювала у фільмі «старий шлях» з ніколасом кейджем і зізнавалася, що дуже боялася схибити. У свій час ханна навіть планувала піти з професії, так як відчувала, що не справлялася.

Однак рано звинувачувати тільки її: поліція ще не завершила розслідування і допускає, що буде проведений арешт не одного, а декількох осіб.у їх число потрапляє і алек болдуін, який зробив фатальний постріл.

Деякі члени знімальної команди розповіли, що актор не репетирував у момент трагедії, а грав зі своєю зброєю, тренуючись діставати його хвацько і різко, як ковбой. І тренування, як запевняють деякі інсайдери, закінчилося випадковим пострілом.

Слідчі повідомили, що зброя в руках актора теж не була бутафорською – він стріляв зі справжньої гвинтівки, яка повинна була бути заряджена холостими. В ході розслідування на місці зйомок виявили ще кілька реальних револьверів і бойові патрони. Як вони потрапили в колекцію реквізиту?

За деякими даними, в перерві перед трагічною сценою деякі члени команди бавилися зі зброєю, стріляючи в мішені. Імовірно, тим самим бойовою зброєю. А потім, судячи з розповідей очевидців, пістолети поклали до решти реквізиту, і патрони, мабуть змішали в холостими.

123…20 1 думка очевидців розходиться: одні повідомляють про те, що алек застрелив галину випадково і не винен, інші стверджують, що той сам грубо порушив заходи безпеки

дивитися галерею