Самі безстрашні жінки-мандрівниці в історії

311

Колумб, дрейк, кук, лівінгстон, кусто та інші відомі мандрівники-чоловіки… У цьому списку, як і в багатьох інших, здавалося б, немає місця жінкам. Як би не так. Адже представниці прекрасної статі можуть все. Стояти біля штурвала, перетинати океани або поодинці підкорювати гірські масиви — будь-яка справа їм по плечу.

Жанна барре

Перша жінка, яка ризикнула здійснити кругосвітнє плавання. Сталося це в 1766 році. Француженку жанну настільки сильно тягнуло до блакитних просторів, що вона вирішила на час змінити стать, одягнувшись в чоловічий одяг і представившись іншим ім’ям. Тільки так барре могла стати членом екіпажу шановного адмірала луї антуана де бугенвіля.

Момент викриття дівчини джерела описують двома способами. Деякі стверджують, що розгадали таємницю жанни тубільці на острові таїті. Інші впевнені, що вчений комерсон спочатку знав всю правду, адже барре була його коханкою. Але коли про конфуз дізналася інша частина команди, перебування жанни на борту виявилося справжньою проблей. Матроси постійно намагалися зазіхнути на честь і гідність єдиної жінки на кораблі. До франції барре повернулася вже на іншому судні. Її ім’я назавжди увійшло в історію: дівчина проявила далеко не жіночий характер, відвагу і сміливість, всіма силами намагаючись здійснити свою мрію.

Олександра потаніна

Історія про те, як дочка священика в один момент вирішила змінити долю. Наперекір батькам олександра вийшла заміж за молодого вченого григорія потаніна і вирушила за ним в прямому сенсі слова на інший кінець світу. 17 років разом з чоловіком жінка досліджувала центральну азію, вивчала життя і традиції монгольських, бурятських, китайських народів, розмірковуючи про роль жінки в сім’ї і науці.

Потаніна-автор численних книг, нарисів, статей, а також один з перших членів імператорського географічного товариства. Після вивчення біографії олександри, язик не повернеться сказати, що представницям прекрасної статі не місце в науці. Потаніна вражає своїм інтелектом, як і еті11 найрозумніших жінок планети.

Неллі блай

Свій перший виклик світу і чоловікам американський репортер кинула, коли вибрала нетиповий для жінок напрямок в журналістиці — розслідування. Дівчина публікувала викривальні статті під псевдонімом неллі блай. Але одних текстів їй було мало. Смілива і безстрашна неллі вирішила втілити в життя сюжет відомого роману жюля верна і за 80 днів обігнути земну кулю. Блай не просто повторила маршрут героя твору, але навіть перевершила його. На те, щоб об’їхати світ, їй знадобилося 72 дні. Про свої подорожі неллі розповіла в газеті new york world. Більш того, дівчина взяла інтерв’ю у жюля верна — письменника, який надихнув її на експедицію.

Енні лондондеррі

Цій героїні настільки набридла буденне життя, що вона вирушила в експедицію, залишивши вдома трьох дітей і чоловіка. Для подорожі по європі та північній америці енні вибрала велосипед, яким насилу керувала. І все це заради перемоги в парі. Два шанованих чоловіки посперечалися, що жодна жінка не повторить рекорд томаса стівенсона і не об’їде всю земну кулю за 15 місяців. Енні сприйняла ці слова як виклик. Її кругосвітка більше нагадувала шоу, ніж серйозну експедицію. Мандрівниця давала інтерв’ю, роздавала своє фото з автографами, стала справжньою зіркою. Повернулася вона зі зламаною рукою і немаленьким виграшем.

Рози суйэл-поуп

Наважившись на подорож, розі не шукала вигоди для себе — вона брала участь у благодійному марафоні. За 5 років бігу нею були зібрані і передані в допомогу дітям-сиротам росії понад 250 тисяч фунтів. Шлях через весь світ виявився непростим. Розі збила машина, вона поламала стегно, мало не померла від зневоднення і голоду. Кругосвітній марафон-далеко не перше досягнення цієї сильної жінки. Вона вже перетинала атлантичний океан і двічі брала участь у»піщаному марафоні”.

Цих 100 фільмів