Сорт малини “журавлик” – мої відгуки

379

Сортова малина журавлик-вирощування і розмноження

Побачила одного разу в розпліднику сортову малину журавлик. Красуня! але ціна на її саджанці кусалася, і я взяла тільки одну штуку. Ну, думаю, розростеться-і через пару років розмножу його.

Однак куща подорослішав журавлика виявився настільки компактним, що не вимагав обрізки, і при цьому ягід став давати дуже багато. З’ясувалося, що ця малина ще й пізнього терміну дозрівання: плодоносить з кінця липня і до самих заморозків не перестаючи. Загалом, казка, а не малина!

На фото 1 у мене спеціально в кадр поміщений ще й урожай волоського горіха – адже, як відомо, ця культура починає падати в жовтні.

А журавлик в цей час ще о-го-го! якщо морози прийшли, а ягід ще на кущі повно, я зрізаю гілки з ними і ставлю в банку з підсолодженою водою. І’ тоді малина поступово дозріває вже на столі.

Але розвести цей сорт мені вдалося не відразу, тому що за два роки він дав тільки один відросток.

Як виявилося, ця малина – не повзуча. І як мені бути? сусіди просять відводки, а у мене їх немає! вирішила поекспериментувати.

У березні зрізала під корінь одну гілку. Видалила у неї верхівку, залишивши держак довжиною 15 см, опудрила його стимулятором росту коренів і опустила в пляшку з землею (фото 2). Держак ожив і зазеленів.

Пересаджувала його потім разом з грудкою землі, щоб не травмувати коріння.

На фото 3 видно, який чудовий кущик вийшов. На наступний рік я вже сміливо зачеренковала на цілу грядку (фото 4). Дуже вдалий сорт!

Тепер я не боюся, що він «розбіжиться» по всій ділянці. Як то кажуть, і коріння цілі, і сусіди задоволені.

Малина «журавлик» відео

Малина журавлик

watch this video on youtube

Нижче інші записи по темі” дача і сад – своїми руками ”

Будемо друзями!