Способи чищення шкіряних рукавичок

272

Якісні шкіряні рукавички-дорога річ, що вимагає особливого догляду. Наприклад, такий предмет гардероба потрібно чистити навесні, перш ніж прибрати на зберігання, а також під час шкарпетки, якщо рукавички сильно забруднилися.

Особливості чищення білих рукавичок

Для чищення білих рукавичок зі шкіри рекомендують використовувати розчин, що складається з наступних компонентів:

Злегка підігріту воду змішують з іншими інгредієнтами. Далі змочують ватний тампон в приготованому розчині і обробляють їм забруднену поверхню. Потім протирають шкіряні рукавички поролоновою губкою, а після сухим паперовим рушником.

Позбутися від застарілих плям можна за допомогою лимонного соку. Видавлюють сік з ¼ лимона, наносять його на застарілу пляму і залишають на 2-3 хвилини. Після поверхню обробляють чистою водою.

Щоб почистити білі замшеві рукавички, використовують розчин перекису водню. Його готують з:

  • 1 ч. Л. Перекису водню;

  • 1 ч. Л. Нашатирного спирту;

  • 1 склянки води.

Нашатирний спирт і перекис водню розчиняють в теплій воді. Після обробляють цим розчином забруднені ділянки рукавичок.

Як почистити червоні шкіряні рукавички

Почистити в домашніх умовах червоні рукавички можна за допомогою хлібної м’якушки. Для цього беруть трохи хлібного м’якушки, змочують його водою і наносять кашку на забруднену поверхню, а після обполіскують рукавички чистою водою. В кінці процедури змащують вироби з червоної шкіри реп’яхову олію.

Правила чищення темних рукавичок

У ємність з чистим бензином опускають чорні шкіряні рукавички, після чого посуд щільно закривають. Через 13-15 хвилин рукавички дістають і ретельно протирають забруднені місця ватним тампоном. Далі шкіряні вироби кладуть на паперовий рушник (бензин повинен стекти) і насухо витирають рукавички.

Оцтовий розчин чудово очищає темні рукавички зі шкіри. Для його приготування беруть:

  • 3 ст. Л. 9%-ного столового оцту;

  • Літр води.

Забруднені шкіряні вироби ретельно промивають в оцтовому розчині, після чого рукавички кладуть на паперовий рушник і висушують при кімнатній температурі. Після такої чистки шкіра може загрубіти, тому рукавички змащують касторовою олією: воно поверне шкірі еластичність і блиск.

Сильно засмальцьовані ділянки темних замшевих рукавичок обробляють розчином, що складається з:

За допомогою ватного тампона наносять цей очищуючий засіб на забруднену поверхню, залишають на 3-5 хвилин і змивають чистою водою. При необхідності процедуру повторюють.