Гормон старіння: міфи і реальність

256

Гормон старіння-це не якийсь конкретний елемент гормональної системи. Роль провокатора процесу старіння організму можуть брати на себе по черзі різні гормони. Але підсумок завжди один-поступово наш організм зношується і слабшає, а фінал нам всім добре відомий. Однак, сучасна наука кинула всі сили на те, щоб знайти спосіб призупинити процес старіння. До чого приведуть ці пошуки-ми скоро побачимо.

Зв’язок гормонів і старіння

гормон старіння – це, скоріше, недолік потрібних нам регуляторів, а не один якийсь конкретний гормон. Так, дефіцит гормонів росту веде до різних проблем зі шкірою і м’язами-починають відвисати щоки, шкіра і м’язи шиї робляться слабкими, стоншуються, з’являються зморшки. Крім того, послаблюються м’язи і шкіра на ногах, особливо на внутрішній поверхні стегон. Дефіцит гормонів щитовидної залози веде до проблем з волоссям — вони починають псуватися або просто випадати. Ще один гормон може зіграти роль “гормону старіння” – естроген: якщо в організмі жінки його не вистачає, у неї обвисає груди.

Як можна зупинити старіння за допомогою гормонів?

Існують способи зупинити цей процес, хоча б частково. Гормони, ідентичні біологічним, синтезуються в наукових лабораторіях з хімічних речовин, витягуються з рослин, наприклад, з ямсу або сої. Ці гормони молекулярну структуру, ідентичну натуральним, а значить і поводяться також, як натуральні гормони, які виробляє наш організм. Вид лікування, при якому застосовуються такі гормони, називається гормональною терапією. Розробки ведуться, в першу чергу, для жіночої цільової аудиторії. Жінкам гормональна терапія пропонується в якості безпечної та ефективної при лікуванні симптомів менопаузи.

Таке лікування іноді призначається і чоловікам, як спосіб вирішити проблеми гормонального старіння. Відновлюючи гормональний баланс, ця терапія допомагає пацієнтам виглядати і відчувати себе молодше, підвищує працездатність, захищає від деяких наслідків старіння.

Гормони, ідентичні натуральним, доступні як окремо, так і в комбінації. Вони можуть призначатися в точних дозах, які розраховані під конкретного пацієнта на основі аналізів крові і слини, а також в залежності від симптомів, які спостерігаються у пацієнта. Людина бере від лікування саме те, що потрібно конкретно йому для підтримки оптимального рівня гормонів.