Дозвольте дитині вам заважати: 10 заповідей для батьків

377

Джерело: unsplash

Адже для того, щоб зробити свою дитину краще, батькам потрібно зробити краще, в першу чергу, самих себе.

Постійні вимоги, заборони, тотальний контроль і ігнорування бажань малюка призводять до повної демотивації вашої дитини. І, безумовно, ви завжди хочете «як краще» – але іноді це «краще» може перетворитися на «гірше».

Отже, пропонуємо список з 10 заповідей, які повинні знати батьки.

В процесі виховання дитини не зганяйте на ньому свій поганий настрій. Ваш настрій не повинен позначатися на психоемоційному стані малюка.

10 заповідей для батьків

Джерело: unsplash

не чекайте, що дитина буде такою ж, як ви. або-як ви хочете. Виховання має допомогти дитині стати не вами, а самим собою.

не вимагайте від дитини подяки і певної “плати” за те, що ви робите для нього. Ви дали своїй дитині життя, але це не означає, що з самого народження дитина вам щось винен!

не ставтеся до проблем вашої дитини зверхньо. пам’ятайте, що проблеми дитини не менш важливі, ніж ваші власні.

ніколи не принижуйте дитину – це не виховання!

перестаньте картати і мучити себе , якщо не можете чогось дати своїй дитині. Мучте і картайте, якщо можете дати, але не даєте.

любіть і поважайте чужих дітей. не робіть чужій дитині те, чого не хотіли б, щоб інші зробили вашому. Не забувайте, що ваша дитина спостерігає за вашою поведінкою і аналізує вчинки. Він бере приклад і в майбутньому піде по ваших стопах і буде саме так ставитися до інших.

дозвольте дитині вам “заважати”. новомодні розвиваючі методики і сучасні поради по вихованню не завжди корисні для розвитку вашої дитини. “заважати” – нормально, і навіть корисно. Інша справа, якщо батьки настільки захоплені своїм життям, що будь-яке бажання малюка провести з ними час призводить до повного ігнорування. Не ігноруйте бажання і прохання вашої дитини, адже він-така ж людина, як і ви, зі своїми бажаннями, турботами і мріями.

дозвольте дитині брати участь у всіх ваших справах. починаючи від кухні до автомийки – дайте можливість дитині бути повноцінною і повноправною частиною вашого життя. Тільки уявіть, який захват викличе у дитини просіювання борошна або розкочування тіста? а мильна піна під час миття машини? не позбавляйте дитину простих радощів життя, і ви станете надзвичайно близькими людьми.

будьте ближче до природи. частіше виїжджайте в ліс, або якщо є можливість-на дачу. Долучайте малюка до таких цікавих речей, як город або приготування шашлику. Для дитини це справжня пригода і найкраща розвиваюча методика.

любіть дитину будь-яким – неталантливим, повільним, розсіяним, сумним, скривдженим. Спілкуйтеся з ним! радійте кожному дню, проведеному разом, адже саме любов є основою виховання щасливої дитини.