Лазерна епіляція. Досвід на 5 апаратах + кілька лайфхаків

556

Всім привіт!

Лазерна епіляція щільно зайняла свої позиції в моїй рутині з боротьбою небажаного волосся.

Але для всіх видів епіляції у мене сама невідповідна фізіологія.

У мене реактивна шкіра тіла, товста шкіра і тонкий русявий волосся.

Що це означає в практиці шугаринга, я розповідати не буду. Коли до лазера я голила ноги – це було схоже на фільм жахів. Роздратування, свербіж. Загалом, я лише нервово сміялася над рекламою жіночих бритв.

З появою олександритових лазерів я стала поглядати в бік апаратної епіляції, але відгуки були неоднозначними, що больові відчуття сильні, та й цінник на зорі лазерної епіляції був вражаючим. А йти в шайтан контору по якимись купонах з такими ризиками взагалі не приваблювало.

Електро-клопітно і довго. Адже основна проблема у мене не з бікіні або під пахвами, а з ногами, а це дуже довго, тим більше і довжина ніг у мене немаленька. Та й теж болісно, плюс ще й точки заживають довго (у мене подвійно, дуже слабка.

Загалом кілька років тому я спробувала діодний лазер і залишилася дуже задоволена. Цінник став прийнятніше, больові відчуття не такі вже жахливі, досить швидко проходить процедура, не треба відрощувати волосся.

Потім я завагітніла, повернулася на якийсь час до шугарингу. Але волосся після лазера стали якимись іншими. І такої кількості врослого волосся не було. І досягнутий результат до вагітності тримався і під час і після пологів. Докладний пост тут.

У той час я була вірна одному лазеру — mediostar next pro (далі — mnp) і одній клініці.

Апарат німецький, потужність випромінювача вражає-2400. Швидкість теж хороша, спалахи відчуваються часто під час процедури.

На ньому і продовжила після пологів, зробила десь 6 процедур, але потім я досягла такого моменту, що невеликий відсоток залишилися волосся ніяк не хотів йти і я зважилася на експеримент.

В рамках цієї ж клініки я вирішила спробувати light sheer duet.

Це унікальний апарат. Його особливість-вакуумна насадка, яка купується індивідуально, в моїй клініці коштувала 500 руб.

Вона багаторазова.

Також і процес відбувається по-іншому. Без гелю-провідника! спочатку майстер розкреслює епіліруемие частини тіла на зони, і йде по ним, приставляючи насадку, куди всмоктується шкіра і відбувається спалах. І так крок за кроком.

Насадка у апарату дзеркальна, що дозволяє посилити спалах.

Дана методика, як кажуть косметологи, особливо хороша для рудих і світлого волосся.

Вартість апарату дорожче і так дорогого mediostar next pro, тому і процедура теж подорожче.

Рік тому комплекс ноги повністю, тотальне бікіні і пахви на mnp 5600 руб, то на lsd 8000. Зараз, по-моєму, стало дешевше.

Ще пара плюсів — процедура гоооораздо менш болюча, хоч і спочатку не так просто адаптуватися, лежачи в окулярах, що у тебе щось кудись втягується. Особливо, це дивно в зоні бікіні….

А також через те, що не треба наносити гель-процедура проходить швидше. І не треба цей слиз витирати. Взимку це особливо неприємно.

І так, процедура мені здалася, що дієва, волосся непогано випадали.

Також для тих, хто починає процедури лазера, — тут необов’язково дотримуватися строго курсовість.

Мінус-набагато довше не можна засмагати до / після, як мінімум 2 тижні до і 2 тижні після.

Я зробила одну процедуру в кінці весни, а влітку вже засмагати почала, тому роботу на цьому лазері я не продовжила. Але я б повторила візит. Зараз я вже роблю лише підтримуючі процедури, тому роблю не частіше 1 разу на 3-4 місяці.

Далі в цьому ж місці вирішила спробувати soprano ice titanium

Це преміальний лазер. Процедура стандартно проходить, як і на mnp.

Відмінність цього апарату — в комбінації трьох хвиль: александритового, неодимового і діодного лазера.

Незважаючи на потужність, збільшення світлової плями, результат був плюс-мінус такий же. Відчуття, швидкість, сам процес.

А вартість в 1.5 рази більше.

Сама процедура проходить так само, як зі звичайним діодним лазером. Насадка досить оперативно і плавно переміщається по оброблюваних зонах.

Вважаю, що платити більше немає сенсу. Якось мені здалося не дуже ефективно. Я б спробувала чисто олександритові сучасний лазер, типу motus.

Далі мені запропонували по бартеру знятися для tiktok салон епіляції. Я якраз планувала чергову процедуру. Тому, подумала, чому б і ні. Хоч не за» живі ” гроші, якщо нове місце розчарує.

Загалом, я знялася. Процедуру зробили на inmotion d1. З усіх випробуваних мною лазерів-це найслабший. Потужність випромінювача 500 вт. Для хорошого результату потрібно все-таки від 600 вт. Апарат китайський.

Сам апарат дешевше, ніж попередні, рази в 3 точно. Але салони купують його, а цінник ставлять такий же, як і на mediostar next pro.

Але працює він повільніше, а в цьому місці сама процедура тривала стільки ж. Хоча по ідеї, повинна б довше.

Загалом, мені здалася процедура халтурою. Апарат повільний і слабкий, але швидкість роботи, як на потужних апаратах.

А цінник не маленький. Плюс в моїй клініці підйом стопи не вважали, то тут це як окрема зона вважалася. І виходило, що в простенькому салоні процедура дорожче, ніж на крутих апаратах в клініці.

Другий раз за свої гроші я не пішла.

Але пішла на такий же апарат в інший салон, який дуууже рекламувала моя знайома з великим досвідом епіляції.

Тут процедуру зробили вже за 1.10 десь. У порівнянні з mnp 40 хвилин.

І результат порадував. Але вартість на цьому лазері була, як в моїй хорошій клініці-6000, правда на першу процедуру була знижка від моєї знайомої. Щодо другої процедури у них же подумала б.

Останній лазер, який я спробувала-ruikid.

Цей лазер був (зараз вже новий) у мого косметолога, хто робив мені шугарінг.

Процедура теж тривала довго, мені здалося по спалахів, що він прям не швидкий. Потужність вже прийнятна, 600 вт.

І результат був не вражаючий, конкретно для мого волосся. Можливо на темному волоссі такі апарати теж працюють.

Вартість 6000 руб.

Загалом, я зрозуміла, що від добра добра не шукають. Повернуся в свою клініку.

І наостанок, я помітила таку особливість, що коли лазер робиш довго, то волосся випадати починати не через тиждень десь, як раніше, а реально тижні через 2-2.5.

лінія купальника. Ризикнула додати таке фотогомілки зараз, 2-3 тижні без бритви

Всього за свій знову до вагітності і після я зробила ок 15-16 процедур. Зараз я на етапі підтримки, так як зрозуміла, що зовсім видалити волосся не можна, але можна позбутися від більшої частини, а решту просто приглушати /сповільнювати/стоншувати підтримують процедурами раз 3-4 місяці. Хоча зараз я вже не робила навіть півроку. Спекотне літо, всі справи. Але треба б вже повторити.

І до речі зараз наявні волосся я видаляю кремом veet раз в 2 тижні, до лазера він у мене волосся на ногах не брав. І перед процедурою використовую теж його. Бритву тільки у важкодоступних місцях.

Загалом, спочатку, як і з перманентним макіяжем реклама була, що це назавжди, але на жаль і ах. Результат не назавжди і не стовідсотковий, але однозначно стоїть.

Якщо говорити про відсотки залишилися волосся, то на бікіні тотальному залишилося відсотків 15 і вкрай тонких.

Пахвові западини теж дуже тонких відсотків 20.

Ноги гомілки — максимум 10, а ось гірше пішли стегна. Там волосся найсвітліші, напевно, залишилося ок 40 відсотків точно. Але ноги були найбільш проблемною зоною. Бікіні і пахви мене ніколи не турбує.

До речі, частково розвінчаю один міф. Багато, у кого слабкий повільний лазер, запевняють, що якщо вам епіляції роблять менше години — це туфта.

Почасти так! але все залежить від апарату. Якщо швидкість спалахів велика і потужність випромінювача, то і часу на обробку зони треба менше. Тому вивчайте апарат. Я завжди сама дізнаюся, що за апарат і мене дико бісить відповідь: «діодний»! це і їжаку зрозуміло. Важливі характеристики! хоча б модель уточнюйте.

процедура на апараті mediostar. На оброблювані зони наносять гель. За спалахами можна судити про швидкість апарату. На очах окуляри, так що можна підгледіти. Процедуру я роблю вже на повній потужності.

Але! зараз багато хитрощів. Називають модель апарату, яка може бути різних комплектацій. Як машина в салоні. Движок може 1.8, а може 3.5. Так і є, від потужності залежить ціна апарату.

Але з цим люблять хімічити китайські, корейські та російські виробники, якіОрієнтовані на франчайзингові мережі.

І взагалі, технічні параметри, на які можна орієнтуватися, у всіх вказані різні.

Тому, я б вибирала європейські та американські лазери, на крайній випадок корейські. Це як з філерами. При всій повазі, але я вважаю якісними тільки продукти з європи і сша.

А ще, ніколи не варто ходити на процедуру, де лазер компактного формату і стоїть на тумбочці. Це найпростіший орієнтир на даний момент, щоб зрозуміти, що лазер слабкий.

Також я не рекомендую ходити в салони самообслуговування. Туди ставлять лазери, одному косметологічному богу відомо, які там взагалі запчастини, як то апарат проходив. І звичайно, апарати малої потужності, де для використання не потрібно мед освіту.

Ще я рекомендую, все таки робити перерву після засмаги, і хоча для багатьох апаратів ( крім lsd) рекомендація 1 тиждень, я б радила чекати 2-3 точно. Інакше ризик опіку збільшується.