Неймовірна історія софі лорен і карло понті, які заради любові обдурили ватикан і прирекли себе на вигнання

613

0 неймовірна історія софі лорен і карло понті, які заради любові обдурили ватикан і прирекли себе на вигнання

20 вересня свій день народження відзначає єдина і неповторна софі лорен-знаменитій актрисі виповнилося 87 років. Вона не приховує свого віку і не намагається молодитися, живе на березі женевського озера і кожен день дякує богові за можливість зустрічати світанки і проводжати заходи. Про світське життя софі лорен практично забула, зробивши виняток для благодійного заходу в москві в грудні 2017 року. Інтерв’ю дає вкрай рідко, а самим напористим журналістам з порога заявляє: «моє життя не було схоже на казку. Багато про що боляче говорити досі”» лорен не перебільшує: в її біографії дійсно знайдеться чимало сумних, якщо не трагічних глав.

Бідність, голод, щури, що нишпорять по квартирі, де тулилися ще вісім родичів — – таким було дитинство майбутньої зірки.

Практично історія попелюшки, яка змогла кардинально змінити свою долю після зустрічі з принцом. Для софі лорен цим принцом став карло понті, любов і вірність до якого вона пронесла через все життя.

Він побачив її серед сотень інших

Мати майбутньої зірки ромільда віллані свого часу намагалася стати актрисою, але зломлена зрадами чоловіків, що зустрічалися на неї шляху, поставила хрест на своїй кар’єрі. Мрії про сцену вона вирішила втілити в життя за допомогою дочки, яку в 15-річному віці відправила на конкурс краси. Сукню пошили з рожевої фіранки, а старі чорні туфлі покрили товстим шаром білої фарби, спробувавши надати їм вигляд нових. Старання виявилися не марними-софі виграла конкурс і на призові 35 000 італійських лір (близько 35 доларів) поїхала з матір’ю в рим. Саме там в одному з вуличних кафе в травні 1951 року карло понті, вже будучи відомим режисером, який відкрив світу джину лоллобриджиду, і запримітив юну софі. Відправивши їй через офіціанта записку, він запросив дівчину на проби. Як пізніше згадував чоловік, він відразу відчув в ній харизму, зрозумів, що камера полюбить безпосередню і чарівну южанку. Не знав тоді лише одного – що і сам закохається до божевілля. Йому було 38 років, їй — 16.

Той, хто подарував світові софі лорен

Наявність дружини (генеральської дочки джуліанни фіастрі) і сина (трохи пізніше народиться ще й дочка) не зупинили карло понті — він втратив голову. Для починаючої актриси він став не просто коханцем, наставником і кращим другом, а тим, хто створив її як особистість і як одну з найбільших актрис сучасності. Насамперед неблагозвучна прізвище шиколоне (дісталася софі від батька) була замінена на лорен (за асоціацією з ім’ям популярної тоді шведської актриси мартою торен), а після послідувала пропозиція підкоригувати «занадто довгий ніс». І якщо на перше софі лорен погодилася беззаперечно, то від другого відмовилася навідріз. Понті знаходив для своєї коханої вигідні контракти, викупив всі кіноплівки, де лорен з’явилася в еротичних сценах (до знайомства з майбутнім чоловіком софі погоджувалася на будь-яку роботу), сприяв її визнанню в голлівуді і, як пізніше говорила сама актриса, «допоміг знайти сенс життя».

До єдиного ніжного

Перша серйозна роль софі у фільмі «золото неаполя» принесла 20-річній дебютантці не тільки популярність, але і пропозицію руки і серця. Після закінчення зйомок карло понті, який виступив продюсером картини, подарував їй кільце з діамантом.

Софі, тонула в почуттях, навіть не звернула увагу на те, що її коханий не поспішає йти від дружини. Тому були свої причини-суворі італійські закони, засуджували розлучення.

Невідомо, як довго б актриса задовольнялася роллю коханки, якби не красень-чоловік кері грант. Колега софі лорен по картині» плавучий будинок ” був убитий красою і чуттєвістю своєї партнерки і намірився зробити все, щоб вона стала його жінкою. Знімальна команда готова була підтвердити-між акторами існувала “хімія” на кшталт ядерного вибуху. Тут навіть понті занервував і негайно відправив своїм адвокатам лист з наказом терміново розвести його з дружиною. Але що робити, якщо ватикан проти? вихід був знайдений-він розлучиться з дружиною в мексиці і там же розпишеться зі своєю софі.

12 років вигнання

Незважаючи на реєстрацію шлюбу, вінчальну сукню софі лорен змогла приміряти тільки на зйомках — ватикан не визнав розлучення, зроблений не на території італії, і оголосив шлюб карло з лорен недійсним. Його звинуватили у двоєженстві, її — у незаконному співжитті.

Дикість, але їм було заборонено з’являтися разом на публіці!

Наступні роки коханці провели, живучи під вигаданими іменами на знімних вилах, і продовжували відстоювати свої почуття перед італійськими законами-світськими і релігійними. Нескінченні петиції до папи римського не давали ніяких результатів. Більше десяти років софі і карло вели життя вигнанців, поки, нарешті, після довгих роздумів і поневірянь, не прийняли французьке громадянство. У 1966 році шлюб лорен і понті був визнаний офіційним.

Вистраждане материнство

Незважаючи на проблеми, пов’язані з оформленням відносин, життя софі лорен здавалася казкою. Ключове слово – »здавалася”. Через гормональний дисбаланс у відчайдушно мріяла стати матір’ю софі сталося два викидня. Довгі роки лорен проходила курс терапії від безпліддя-після будь-яких зйомок вона, як за розкладом, їхала в клініку. Наполегливість, молитви і тривалий курс ін’єкцій естрогену мали ефект: в 34 роки актриса завагітніла.

Щоб не випробовувати долю, вона буквально замкнула себе в готелі на березі женевського озера і обірвала будь-які зв’язки із зовнішнім світом.

Актриса заборонила собі дивитися телевізор, відповідати на телефонні дзвінки і всі ці 9 місяців прожила з затичками у вухах — щоб ніякий звук не міг налякати її. Поруч з нею були лише карло понті і інес бруча, особиста секретарка і вірна помічниця. Щоб не зійти з розуму, софі попросила обладнати номер міні-кухнею, в якій до досконалості шліфувала свої кулінарні здібності. Трохи пізніше вона навіть випустила книгу рецептів, пропонуючи читачам спробувати соус “софі«, біфштекс» марчелло мастроянні” (з актором її пов’язувала ніжна дружба) і котлети за фірмовим рецептом бабусі луїзи. Коли рано вранці 29 грудня 1968 року на світ з’явився карло понті-молодший, щастю не було меж. Ви не повірите, але з такої нагоди прямо в лікарні, де народжувала актриса, була організована прес-конференція! тільки уявіть: софі з немовлям лежать на каталці, а карло понті і доктора відповідають на питання сотень розбурханих репортерів. Ще через кілька років у карло і софі народився другий син-едоардо. Знову був величезний ризик, і лікарі наполягали на перериванні вагітності, але софі проявила надзвичайну твердість характеру і зберегла дитину.

А люди не вірили

Півстоліття разом! у наші дні, коли розлучаються, ледь одружившись, такий термін здається чимось з області фантастики. Ми зовсім перестали вірити в любов, особливо коли мова йде про красиву жінку і харизматичному багатому чоловікові.

Ось і преса не вірила у відносини софі лорен і карло понті, а тому всі ці роки складала небилиці про взаємні зради подружжя, грунтуючись на домислах, плітках і висловлюваннях самих героїв цієї божевільної лавсторі.

«я не стверджую, що чистий, як свіжовипавлий сніг. Але якби у мене дійсно були всі ті романи, які мені приписують журналісти, у мене не залишилося б часу на те, щоб робити фільми», — говорив понті в бесіді з біографом софі лорен. Сама актриса теж відзначилася, сказавши якось журналісту, що вони з карло багато років жили порізно, але завжди любили один одного. До речі, той самий біограф, аарон хотчер, так висловився про цей зоряний шлюб: “я особисто не відчув між нею і понті теплоти. Тільки бізнес”» карло понті помер у 2007 році. Через кілька років після відходу режисера його дружина скаже: «після його смерті вже минув час, а легше мені не стає. Я відчайдушно сумую за карло, моєму дорогому чоловікові”» а як ви вважаєте, любов на все життя-казка чи реальність?