Як після 40 років я вийшла заміж за молодого хлопця, народила і розлучилася, а тепер у мене знову юний коханець!

371

перший млинець грудкою

Я вийшла заміж в 27. Закохалася по вуха в хлопця з провінції (ми були ровесниками), який переїхав до москви в пошуках кращого життя. Знайшов роботу торгового представника і мене. Це була велика любов, у нас народився син, ми багато подорожували, тусувалися з друзями. Нам було класно “сегодня«, але ми не дуже думали про те, а що»завтра”. Жили в маминій “двушки”, але так і не обзавелися своїм житлом — чоловік ніяк не просунувся по кар’єрних сходах. Пам’ятаю той день, коли я зрозуміла, що це початок кінця. Ми збиралися на балі — жодного разу там не були, давно мріяли. Тури вибрали заздалегідь, внесли передоплату. А коли прийшов час платити решту, чоловік заявив, що грошей немає.

Насправді, проблеми на роботі були вже давно, але я не думала, що він може так підвести. Я позичила гроші, оплатила путівки, але поїздка мрії перетворилася на пекло: взаємні претензії, постійні сварки, загрози розлученням. Дивно, але в такому режимі ми прожили ще приблизно три роки. Я сама не помітила, як перетворилася на основного годувальника в сім’ї. Чоловік почав гуляти. У мене теж з’явився коханець. Молодий.

весілля мрії

Йому було 27, мені — 40. Колега з роботи. Новенький. Він теж приїхав з провінції підкорювати москву. Майже відразу став доглядати: водив в кафе, дарував подарунки, влаштовував романтичні сюрпризи, одного разу організував побачення на даху висотки. Я вже забула, коли останній раз для мене щось подібне робив чоловік. Через рік після того, як закрутився наш роман, я подала на розлучення. Він був дуже важким. Чоловік не хотів йти, просив вибачення, плакав. Але у мене вже починалося інше життя, нові і, я була впевнена, щасливі відносини. Найважче в цій історії довелося нашому синові. 13-річний підліток протестував, не хотів відпускати батька, весь час зривався на мене. А коли іван переїхав до нас жити, зовсім закрився.

Контакт залишився тільки з бабусею, яка можна сказати замінила йому мене: перевіряла уроки, збирала шкільні обіди, ходила на збори, тому що я вічно не встигала з роботи. Зараз я шкодую про це. Але тоді мені було все одно: я будувала своє нове щастя! ми багато подорожували, побували в таких куточках, про які я і не мріяла — на шрі-ланці, в камбоджі, на ямайці. А на прекрасному балі зіграли весілля моєї мрії-на березі океану, я в білосніжній сукні і босоніж, весільна анфілада, потопаюча в квітах арка. Це не п’янка в їдальні на 50 гостей, як було у нас з першим чоловіком.

Через 9 місяців у нас з іваном народилася дочка. Подруги крутили біля скроні, дізнавшись, що я в положенні-мовляв, ти дура народжувати в 43 роки? “а здоров’я?””а нічого, що коли дитина піде в перший клас, тобі буде півтос?”мені було плювати на вік. Мені хотілося подарувати коханому чоловікові дитину, і сама я завжди мріяла про доньку. Впевнена, жінки, які народили після 40, мене підтримають і зрозуміють: ну жодного разу це не пізно, якщо зі здоров’ям все в порядку!

На народження дочки іван подарував мені машину-пригнав під вікна прямо з салону новий hyundai solaris з величезним бантом на даху. Перші два роки все було добре. Я швидко повернулася у форму, в декреті не нудьгувала — ми як і раніше подорожували, зустрічалися з друзями, дитину завжди брали з собою.

Здавалося, все ідеально. Але … Сварки і сварки між нами, звичайно, були завжди. Через вік або в силу мого непростого характеру, але лідером у відносинах була я. Зізнаюся, нерідко його вчинки здавалися мені дитячими, це злило, я ставила його на місце. Він завжди йшов на примирення. Але з часом поступатися перестав, став пред’являти претензії, що мало займаюся дитиною і багато собою. Перестав давати гроші на фітнес і косметолога. Довелося вийти на роботу, з донькою сиділа бабуся. І якось дуже швидко наше одне сімейне життя перетворилося на дві паралельні-його і мою, які більше не перетиналися. Після чергової сварки через виховання дитини він пішов.

шукала роботу, а знайшла спонсора

Я залишилася одна з трирічною донькою. У старшого сина-випускний клас, потрібно вирішувати питання з вступом. Грошей ледь вистачало на життя. Я стала шукати іншу роботу, а знайшла «спонсора». На одній зі співбесід на мене поклав око начальник, якому було під 70. Він хотів гострих відчуттів на старості років, а я-фінансової підтримки. Ми зустрічалися досить довго, ходили в дорогі ресторани, він купував мені одяг, прикраси, допоміг синові з надходженням, оплатив перший рік навчання в коледжі.

Відносини закінчила я. Незважаючи на мої 48, невдалі шлюби, мені як і раніше хотілося справжню сім’ю.

останній шанс?

Напевно, коли ти чогось дуже-дуже сильно хочеш, думаєш про це вдень і вночі, це обов’язково приходить. З дімою ми зіткнулися на сайті знайомств. Він-з кірова, йому 35, розлучений. Дружнє листування швидко перетворилася в любовну, і незабаром він приїхав до мене на побачення в москву. Звичайний хлопець, менеджер з продажу, не ален делон навіть, але настільки він мене зачепив, що я провалилася в цей роман з головою. Ми стали їздити один до одного в гості, він познайомив мене з сім’єю, друзями, а тепер надіслав кільце. Хоче переїжджати в москву, жити разом, говорить про дітей. Я, звичайно, страшенно боюся знову робити цей крок. Але раптом це мій останній шанс побудувати щасливу сім’ю, про яку я все життя мрію?

коментар експерта

марина земцова, сімейний психотерапевт:

«сивина в бороду, біс в ребро ” – зазвичай ми цю фразу чуємо щодо чоловіків у віці, які раптом з спокійного сімейного людини перетворилися в невгамовних дон жуанів, пустилися у всі тяжкі. Але і до жінок після 40 це прислів’я теж цілком застосовна. Звичайно, ця цифра досить умовна, тому що «біс в ребро» може бути і в 30, і в 50 років, та взагалі в будь-якому віці. Але все ж, саме рубіж 40 років (плюс-мінус) вважається кризою середнього віку, який переживають багато жінок.

Що відбувається? саме в цей час більшість жінок починає відчувати свій вік, помітніше стають зовнішні зміни. А тут ще тисне культ молодості і краси. Тим більше зараз. З розвитком косметології, моди на соцмережі, де ми все частіше бачимо 50-річних дам, які виглядають на 30, здається, що, будь зайві гроші, і тобі це буде доступно. Все це змушує жінку сумніватися в собі.

У 40 років багато хто починає проводити ревізію свого життя — чого домоглися в кар’єрі, сімейних відносинах. І нерідко результати не відповідають очікуванням. А час попереду ще начебто є на те, щоб надолужити згаяне. Ось і виходить: якщо в житті жінки до 40 років цілий букет проблем, нещасливий шлюб, кар’єра, незадоволеність собою, вона буде використовувати можливості знову відчути себе молодою, красивою, потрібною. Закрутить роман з юним коханцем, а то й не з одним, зважиться на найбільш неоднозначні процедури у косметолога, народить дитину, щоб реалізуватися як мама, якщо це не вийшло, наприклад, з первістком.

У британії проводили опитування людей старше 40, і багато респондентів зізналися, що саме в зрілому віці вперше зважилися на сексуальні експерименти.

У цьому немає нічого поганого. Головне, приймаючи рішення, оцінювати їх наслідки, бути обережніше, мудріше, не кидатися у вир з головою. Складність в тому, що, наприклад, гармонійні відносини з більш молодим партнером вибудувати непросто. Часто це завищені вимоги і очікування, які той не може виправдати (ще недостатньо міцно стоїть на ногах, недостатньо заробляє і так далі), сприйняття його не як рівного, а як «молодшого», недосвідченого, розбіжності в оцінці подій, цінностей і так далі.

Анастасія юр’єва