Тест на зраду: як перевірка чоловіка на вірність ледь не привела до розлучення

433

До чоловіка свого левчику віра звикла, як звикають до домашніх капців. До тих самих, які вже неабияк стоптані, але такі теплі і затишні, що викинути рука не піднімається. Ось і левчик був як ті тапочки: звичайний, нічим не примітний, але дуже домашній і абсолютно передбачуваний.

Віра знала, що є для чоловіка центром світобудови. Він, власне, і жив заради неї: щодня зустрічав з роботи, займався закупівлею продуктів і оплатою рахунків, любив поклопотати біля плити і завжди був у всьому з дружиною згоден. Вірі було з ним зручно і спокійно. Особливої пристрасті вона не відчувала до нього навіть в цукерково-букетний період, а вже тепер, через чверть століття після весілля, тим більше.

Як вона любила повторювати в повчання молоденьким колегам, заміж потрібно виходити за моральним розрахунком. “це коли людина надійна, порядна і до неї немає фізичного відторгнення, – пояснювала вона. – а коли від пристрасті голову зносить, це, як правило, ненадовго. Я ось свого левку ніколи не жадала – і нещасної себе не відчуваю. Нехай коханець він так собі-ну і добре! зате я завжди можу на нього покластися і ревнощами себе не переводити-ніяка фря з накачаними губищами його з сім’ї не відведе».

– а я ось впевнена, що немає чоловіків, яких не можна відвести з сім’ї! – сказала менеджер з персоналу раю, коли віра в черговий раз великодушно ділилася рецептами сімейного благополуччя. – левчик тобі вірний, бо боязкий і безініціативний. Але якщо якась спритна молодичка проявить до нього предметний інтерес, може і не встояти. Та не те що може-точно не встоїть: така вже чоловіча природа.

– ну, не скажи! – поблажливо посміхнулася віра. – по-перше, йому це не потрібно-статевим гігантом левчик зроду не був. А по-друге, за роки спільного життя він так до мене прив’язався, що у нього і в думках немає шукати пригод на стороні.

– ну, про думки ти точно погарячкувала! – заперечила раю. – навіть самі убогі мужички в мріях ого-го які герої-коханці! це, до речі, нормально, тобі будь-який психолог скаже.

– ой, не сміши мене! – приснула віра. – ти просто мого левчика погано знаєш. Він же мені буквально в рот дивиться, намагаючись передбачити кожне бажання. Та й справа не тільки в любові: він знає, що я людина самодостатня і швидко вкажу йому на двері, якщо що не так. А левчик мужик хоч і боязкий, але недурний, так що ризикувати своїм благополуччям не буде. Такі, як він, на сторону не дивляться за визначенням.

– на сторону дивляться всі! – підняла палець раю. – просто розумні роблять це непомітно для дружин. І твій левчик без сумніву замутить романчик, якщо якась, за твоїм висловом « ” фря ” покладе на нього око.

– сперечаємося, що це не так? – віра зарділася від обурення.

– сперечаємося! – не здавалася раю. – ну ось, наприклад, давай попросимо алку з відділу доставки йому очі побудувати, і ти побачиш, що левчик твій клюне. Алка не відмовить, у цієї девахи авантюризму на трьох вистачить. Правда, доведеться її замотивувати чимось: зарплата-то у неї ще смішніше моєї.

– ну ти вже зовсім мого чоловіка за лузера тримаєш! – округлила очі віра. – та ця алка зі своїми намальованими бровами навіть комірника палича не спокусить!

– не спокусить, бо їй це не треба! – сказала рая. – а якщо буде треба – не тільки палич не встоїть. Ну що, будемо перевіряти твого левчика на моральну стійкість?

— давай! – у віри, розпаленої впевненістю у своїй правоті, не виникло ні найменшого сумніву, що суперечка вона виграє. – тільки як ти збираєшся все це провернути?

– так дуже просто! – на ходу креативила рая. – організуємо типу випадкове знайомство, алка дасть зрозуміти, що він їй цікавий – і дивимося на його реакцію. До інтиму, зрозуміло, справу доводити не треба, нам адже важливо просто зрозуміти, клюне він чи ні, так?

– так! – єхидно сказала віра. – як і де знайомити будемо? він у мене по кафе і театрах без мене не ходок. І навіть якщо познайомити їх вийде, як ми зрозуміємо, клюнув або не клюнув? алкін казки слухати будемо?

— познайомимо тут, в нашому офісі, — діловито повідомила рая. – можемо прямо завтра, чого відкладати? відстежити його реакцію на алку не проблема – у нас тут по п’ять камер в кожному приміщенні. Будемо разом з тобою сидіти в кімнаті охорони, куди виведені монітори з усіх камер, і дивитися реаліті-шоу. Я по телевізору таке бачила, ось і скористаємося готовою ідеєю. Отже, ти вдень дзвониш йому, кажеш, що у тебе до пізнього вечора буде нарада по скайпу в кабінеті директора, і просиш його прийти і почекати тебе в приймальні. Увечері в офісі вже нікого не буде, крім алки, яка як би випадково тут затрималася. Вона знайде спосіб проявити до левчику жіночий інтерес. Ось і оцінимо ступінь “непокобілімості” твого чоловіка!

Ніч віра проворочалася без сну. З одного боку, ідея їй не дуже подобалася, аж надто кіношно все обставлено — а з іншого-ну треба ж довести цій упертій раї, що та не права! а в тому, що левчик і оком у бік цієї вульгарної алки не поведе, вона не сумнівалася абсолютно. Тим більше межі дозволеного для виконавиці ролі розлучниці були визначені чітко-провокація повинна тривати тільки до першого контакту. Тобто до першої спроби левчика доторкнутися до нової знайомої.

На наступний день віра діяла за сценарієм, розробленим раєю: подзвонила чоловікові, повідомила про службовий форс-мажор і попросила прийти до неї в офіс годинах до семи, оскільки не знає, як надовго затягнеться нарада в директорському кабінеті. Без п’ятнадцяти сім змовниці сіли в кімнаті начальника охорони, заставленої моніторами. Втім, їх цікавило те, що відбувається тільки на одному екрані.

Левчик був передбачувано пунктуальний: прийшов вчасно, забодяжіл в вериной гуртку розчинну каву і розташувався за робочим столом дружини (в офісі він бував не раз, тому відчував себе досить впевнено). Чоловік ліниво перегортав на своєму смартфоні стрічку новин, коли на порозі виникла алка.

– ну і вертихвостка вона все-таки! – не змогла стримати емоцій віра. – ти подивися-лосини напялила, а спідницю надіти забула. А нафарбувалася-то, мама дорога! видок у неї як у типової трудівниці, які вздовж доріг далекобоїв розважають.

– але ж вона сюди не за філософськими бесідами прийшла, — реготнула рая. – з урахуванням поставленого завдання одяглася алка абсолютно правильно. Зараз подивимося, як на її прикид зреагує твій благовірний. Ну, алусик, жги!

Благовірний, до задоволення дружини, буркнув мляве вітання, зсутулився і знову вперив погляд в телефон. Алка, наскільки можна було зрозуміти суть її дій при відсутності звуку, як ніби щось старанно шукала. Героїня сміливого експерименту фланирувала по офісу, відкривала шафи, заглядала на полиці і під столи. Коли вона в двох метрах від левчика перегнулася через стійку адміністратора, погляд чоловіка відірвався від смартфона і уперся в алкіну дупу.

Та немов спинним мозком відчула, де застряг погляд випробуваного, і розпрямлятися не поспішала, зображуючи наполегливі пошуки однієї їй веденої втрати. Несподівано вона схопилася руками за поперек, всім своїм виглядом даючи зрозуміти, що не в змозі випрямитися.

– якщо він буде їй допомагати, цей дотик не може бути визнаний тілесним контактом, — холодно резюмувала віра, якій вкрай неприємно було спостерігати на алкиными кривляннями. – це нормально, коли чоловік готовий надати жінці допомогу, якщо та її потребує.

– згодна, — спантеличено сказала рая. – мені здавалося, що я дохідливо пояснила їй, про який дотик повинна йти мова.

Подальший розвиток подій показав, що алка своє завдання зрозуміла абсолютно правильно. Левчик допоміг їй піднятися і посадив на стілець, дбайливо притримуючи у вертикальному положенні. Алка відчайдушно демонструвала страждання. Її груди, зціплена декольте, що не залишало простору для фантазії, здіймалася при кожному зітханні. Інстинктивно віра теж важко задихала, напружено дивлячись в монітор.

Вона бачила, що чоловік розгублений і не знає, як себе вести. Постійна алка привалилася до нього одним плечем, даючи зрозуміти, що відразу впаде на підлогу, якщо тільки левчик перестане виконувати роль опори.

Так тривало хвилин п’ять.

– пауза затягнулася, – віра випрямила спину і поворухнула затеклими від напруги плечима. – бідний левчик, адже він буде спинкою крісла аж до мого приходу. Гаразд, досить над мужиком знущатися, пішли зображати закінчення наради.

– почекай! – рая притримала за руку віру, яка почала підніматися зі стільця. – мені цікаво, як алка вийде з цієї ситуації. Не в її правилах програвати, та й гроші їй дуже потрібні.

На екрані дійсно намітилася движуха. Алка, судячи з усього, попросила пити. Левчик метнувся до кулера і приніс страдниці води. “блін, це ж моя кружка!» – обурено скрикнула віра. Алка, немов почувши її голос, здригнулася – і добра половина ємностіВиплеснулася в бездонне декольте. Левчик заметушився, схопив з найближчого столу рулон з паперовими рушниками і, судорожно відірвавши великий шматок паперу, став швидкими рухами промокати зайву вологу на алкиной грудей.

– що це тут у вас відбувається? – віра і раю дружно здригнулися і обернулися.

У дверях стояв черговий охоронець михайло юрійович і здивовано переводив погляд з монітора на змовниць.

– ну, ми ж з вами в обід ще домовилися, що сьогодні ввечері проводимо експеримент! – нетерпляче сказала рая. – я вам про нього розповідала. У нас тут справа до кульмінації рухається, скоро підемо, не хвилюйтеся.

Тепер до монітора повернулися всі троє — і застигли від побаченого. Левчик обережно, але наполегливо елозив по грудях блаженно посміхалася алки. І не паперовим рушником, а голими руками!

– че-то я не зрозуміла, що там відбувається, — розгублено сказала віра, яка найменше очікувала побачити подібну картину. – у нього що, дах поїхав?

– ех, і дурепи ви, баби! – зло процідив крізь зуби михайло юрійович, рішуче вимикаючи монітор. – твоя, чи що, ідея, раїса премудра? ну ти хоч розумієш, чим жартуєш? а якщо вони поскандалять та ще, не дай бог, розбіжаться?

– та я навіть скандалити не буду, все-валіза, вокзал, матуся! – здавлено сказала віра і закрила обличчя руками. – ну і гад, треба ж що собі дозволяє!

– ой, які ми трепетні і праведні! – обурено гаркнув охоронець. – а чи не ви мужика в цю справу своїми руками втягнули? а тепер – ” ой, що він собі дозволяє!». Що запропонували, то і дозволяє.

– послухайте, це всього лише випробування! — в голосі віри затремтіли сльози. – я так була впевнена в чоловікові, що погодилася на цей безглуздий експеримент. А виявилося, я його зовсім не знаю. Думала, живу з порядним чоловіком, а він виявився порядною свинею.

– він виявився всього лише звичайним мужиком, — їдко посміхнувся михайло юрійович. – думаєш, я себе повів би по-іншому? та так само точно, не сумнівайся!

– а мені все одно, як би ви себе повели! – істерично схлипнула віра. – мені важливо, що мій чоловік мене зрадив.

– та не зрадив він тебе, дурища! – обложив її охоронець. – просто розслабився, якщо вже тут така ініціативна молодичка попалася. Ти сама-то останній раз коли з ним так от загравала? напевно, років двадцять тому, а то й того раніше? він вже, піди, і забув поруч з тобою, командиркою, про такі витівки. Ти, раїса, чого рот-то роззявила? біжи до них, попереджай, що нарада ось-ось закінчиться, а то там справа може далеко зайти. А ти, віра батьківна, охолонь трохи, перш ніж розбирання чоловікові влаштовувати. Та й взагалі краще помовчи і зроби вигляд, що нічого не бачила. Я б на його місці, дізнавшись про вашу дурну затію, сам валізу зібрав та пішов від тебе. Хіба ця справа – над живою людиною експерименти проводити? а ну як над тобою б так поглумилися? сподобалося б, а?

– увімкніть монітор, будь ласка — – тихо попросила віра, втираючи серветкою почервонілі очі.

– впевнена? – зітхнув охоронець і увімкнув екран.

В офісі був тільки левчик: очевидно, поява раї перервало експеримент, і торжествуюча алка, домігшись поставленої мети, покинула приміщення. Чоловік сидів за столом, зсутулившись і дивлячись в нікуди. Поруч з ним стояла порожня кружка і валявся рулон з паперовими рушниками.

Віра, хлюпаючи носом, дивилася на монітор і болісно міркувала, як бути далі. З одного боку, їй хотілося отхлестать по щоках свого ненадійного благовірного, а з іншого — ну дійсно, коли вона була з ним так само грайлива, як розкута алка? та ж, мабуть, ніколи, якщо вже бути чесною самій з собою.

І, напевно, охоронець прав – не варто говорити чоловікові про побачене, оскільки експеримент був за межею допустимого. “якщо запитає, чому я заплакана, скажу, що директор відчитав, — міркувала віра, прямуючи в кімнату, де її чекав чоловік. – а райку завтра таку виволочку влаштую-мало не здасться! теж мені режисер реаліті-шоу! з такими реаліті без сім’ї можна статися. Як то кажуть, не буди лиха, поки воно тихо. А з левчиком, мабуть, і справді поніжніше треба бути-он він, виявляється, який на ініціативу чуйний!».