Ахроматичність-новий тренд майбутнього сезону: ідеї стильних образів на осінь 2021 року

501

Ахроматичні образи з наближенням осені стали справжнім трендом. Багато модні колекції іменитих брендів стали включати цю колірну гамму. І тут треба пояснити, ахроматики-це буквально кольору без кольору. Іншими словами, це все відтінки білого, чорного, сірого, а також їх поєднання.

Від них віє мінімалізмом і строгістю, затишком і комфортом. Однак, відсутність кольору часом робить образ не тільки трендовим, але і неймовірно нудним, одноманітним і навіть монотонним. З цієї причини сьогодні мені хочеться розповісти про те, як же можна виграшно поєднувати ці відтінки в образі, роблячи його при цьому незабутнім і цікавим.

Комбінація і теплий кардиган

І перше, про що хочеться сказати, це неймовірно популярні зараз сукні-комбінації в білизняному стилі. Вони ніжні і жіночні, трохи млосні, але в міру кокетливі. При цьому сірі плаття з шовку і атласу мають одне дуже цікаве властивість — при денному світлі вони відливають чи то платиною, чи то сріблом, що виглядає досить нестандартно і навіть трохи футуристично.

Поєднуючи таке плаття з важким в’язаним кардиганом, ви створюєте цікавий, фактурний і багатогранний образ. Він виглядає донезмоги грайливо, але за рахунок важкого светри зовсім не пішло. Речі прекрасно врівноважують один одного і виглядають вкрай гармонійно.

Крапля звірячої грації

Анімалізм і анімалістичні принти зараз на піку популярності. Тільки кажучи про них, люди чомусь відразу уявляють собі зухвалого леопарда, забуваючи про іншу фауну. А тим часом існують ще коров’ячий принт, зебра і навіть далматин, останній з яких набув популярності після виходу фільму “круелла”.

І якщо в поєднанні з яскравою, контрастною одягом вони можуть бути занадто кричущими, недоречними і викликають, то ось в комбінації з класичними речами, їх тваринна натура трохи притупляється. Чорні штани, біла блузка і яскравий принт не будуть конфліктувати між собою. Навпаки, яскраве пальто або куртка лише додадуть фарб досить буденному образу.

Зухвалість і комфорт

З чим у вас асоціюються комфорт і затишок? це м’який светр і тепле пальто. Причому деякі відзначають, що вони повинні бути сірого кольору — як на фотографіях з instagram, де дівчата млосно п’ють каву на вікні, загорнувшись в об’ємний светр. Доречні вони будуть і в повсякденному осінньому образі на теплу погоду.

Ну, а щоб надати образу перчинки, можна розбавити цей комплект речей шкіряною спідницею-олівцем. Така спідниця здатна принести щіпку сексуальності в наряд, але при цьому не скочуючись в якусь призовну вульгарність. За рахунок такої сильної різниці матеріалів і тактильних відчуттів від них, підсумковий образ здається більш опрацьованим і глибоким.

Трохи перчика

Для тих, хто хоче приголомшувати уяву і привертати увагу чоловіків, є ще один практично безпрограшний спосіб — картата спідниця. Так вже історично склалося, що спідниця в клітинку, та ще й коротка, в сучасній культурі предмет досить пікантний, кілька навіть сексуалізований. Втім, від формату просто короткої спідниці можна відійти, віддавши перевагу більш цікавим моделям. Наприклад, можна вибрати спідницю з високим розрізом або з явно вираженою асиметрією.

Погасити ж загострення пристрастей в наряді можна за допомогою светри з невеликим оверсайзом. Речі доповнять один одного, граючи на протилежностях.

Справжня леді

Крім того, цієї осені неймовірною популярністю будуть користуватися твідові костюми, тому можна просто поєднати два тренда воєдино. При цьому краще віддавати перевагу відносно класичним комплектам в стилі шанель: вони перетворять будь-яку жінку в справжню леді.

Втім, тут є один нюанс. Вибираючи твід, та ще й ахроматичний, ви повинні і внутрішньо відповідати тому образу, що створюєте зовні. Це і постава, і вміння тримати себе в суспільстві. Та навіть макіяж і укладання повинні бути акуратно і добре продумані. Недбалість тут не допускається.

Домашній затишок в кожному жесті

Якщо ж ви хочете створити дуже домашній і ніжний образ феї, ледь відійшла від сну, то тут можуть допомогти м’які і безформні речі. Довга туніка і кардиган без чітко вираженого силуету будуть добре виглядати разом. Плюс такого модного ходу в тому, що цілісний образ для того, щоб наряд виглядав гармонійно, не треба “вилизувати”. Відсутність макіяжу, недбала зачіска — тут подібне допустимо.

Загалом, ахроматичність і сірий колір не завжди рівні монотонності і сірості, нудьзі і зневіри. Часом навіть без використання яскравих фарб можна створити цікавий образ, який буде прикрашати, а не псувати вас.