Волосся дибки! розвінчуємо 15 популярних міфів про догляд за шевелюрою

340

У нашому новому матеріалі ми вирішили розвінчати 15 найвідоміших міфів про шевелюру. Щоб не бути голослівними і розкласти все по поличках, ми звернулися до експерта, технологу бренду matrix, олексію меньщикову. Він-то і відповів woman.ru на всі питання, що цікавлять.

Міф 1: фарбування хною не пошкоджує волосся

Багато дівчат переконані, що хна здатна не тільки зафарбувати сивину і оновити колір, але і поліпшити стан волосся в цілому. Чи так це? надаємо слово олексію:

«хна сама по собі не несе негативного впливу на волосся, але і цілющих властивостей в ній замало. Сотні років тому хну використовували для зміни кольору волосся, і вона прекрасно з цим справляється і донині. Однак слід пам’ятати про деякі ключові фактори впливу на волосся людини: на молекулярному рівні хна має накопичувальний ефект і з кожним наступним фарбуванням волосся стає все щільніше і щільніше. Тепер уявімо людину, на якого надягають багатошарово одяг: наділи на людину шубу, потім ще, і ще, і знову … Виникає питання: чи комфортно буде? тепер ви можете уявити, як доводиться нашим волоссю при регулярному впливі на них хною».

Щоб уникнути подібних проблем з шевелюрою, експерт рекомендує довіритися професійним барвникам, які розробляють вчені лабораторій, щоб тіло волоса і молекула кольору барвника ідеально взаємодіяли один з одним.

Олексій меньщиков переконаний, що цей міф правдивий лише частково. За словами технолога, в дитячих шампунях практично відсутні або присутні в дуже невеликих кількостях сульфати і парабени, що впливають на волосся не самим делікатним чином. Саме тому подібні засоби вважаються корисними.

Сьогодні ж багато професійних брендів і так відмовилися від шкідливих компонентів у формулах своїх продуктів, тому дитячі шампуні вже не є панацеєю.

” при виборі продуктів для догляду за волоссям в домашніх умовах зверніть увагу на концентрати. Зараз вони представлені в багатьох шампунях у великій кількості, а закладають їх в якості загусника або для того, щоб продукт міг зберігатися кілька років. Головне-вибирати продукт догляду індивідуально, враховуючи ваш тип волосся і структуру. Це можна з’ясувати, пройшовши діагностику волосся в одному з салонів краси”, – радить олексій.

Міф 3: посічені кінчики не можна вилікувати

Для початку слід розібратися, з якої причини січеться волосся. За словами олексія, посічені кінчики свідчать насамперед про розшарування кутикулярного шару волоса, що приводить до їх ламкості і сухості.

” сухість-ключове слово в даному питанні. Якщо волоссю не вистачає вологи-додайте її косметичним шляхом, використовуючи продукти для глибокого зволоження з метою запобігти появі посічених кінчиків. Це особливо важливо знати дівчатам, які мріють відростити довге волосся”, – ділиться секретом олексій меньщиков.

Десятки років тому рецепт був популярним у наших мам і бабусь, які намагалися освітлювати натуральні (нефарбовані) волосся. Тоді він вважався мало не проривом і користувався шаленим успіхом у світло-русявих і блондинок.

За словами олексія, багато сучасних виробників продовжують додавати в свої засоби екстракт ромашки для підтримки насиченості кольору і додання лиску освітленим волоссю.

Міф 5: руді не сивіють

На думку технолога matrix, твердження про те, що володарі рудої шевелюри не сивіють, насправді є помилкою:

«мідні натуральні шевелюри прекрасні від природи, в них є особливий шарм. Однак з віком в волоссі точно так же знижується вироблення меланіну (натурального пігменту волосся). Але варто відзначити, що на тлі рудої гриви сивина, що має теплий золотистий тон, візуально зливається із загальною масою волосся. Завдяки цьому створюється оманливе відчуття, що руді не сивіють».

Міф 6: не можна укладати волосся пінкою, тому що вона сушить

Олексій меньщиков попереджає, що засіб стайлінгу важливо купувати за рекомендацією перукаря. Стиліст призначить догляд і стайлінг, враховуючи індивідуальну структуру і текстуру волосся. Сьогодні індустрія краси представляє широкий спектр різних мусів і пінок. Правильно підібраний продукт буде не тільки фіксувати зачіску, але і забезпечить локонам дбайливий догляд, не пересушуючи їх.

З цим твердженням технолог бренду martix погодився повністю: «при розчісуванні відбувається масаж шкіри голови, йде приплив крові до шкіри голови, тим самим провокуючи більш активне зростання волосся».

Міф 8: через часте миття волосся швидше стають брудними

За словами олексія, активність сальних залоз у кожної людини індивідуальна. Насправді часте миття не змушує сальні залози працювати активніше. Головне-правильно підібрати продукт для догляду в залежності від вашого типу волосся.

Міф 9: волосся потрібно стригти, щоб воно було

Олексій меньщиков переконаний, що волосся росте незалежно від того, стрижуть їх чи ні. За рекомендацією перукарів, щоб форма зачіски завжди була ідеальна, стрижку необхідно оновлювати раз в один-два місяці.

«якщо прохолодна вода приємна в процесі контрастного душу, то для волосся, навпаки, дуже важлива тепла вода, тому як саме вона здатна видалити з волосся шампунь і змивається кондиціонер», — стверджує технолог.

Міф 11: фарба краще лягає на брудне волосся

За словами олексія, цей принцип був актуальний кілька років тому, коли для колорування використовувалися барвники з високими вмістом оксидантів і лугу в складі. Тоді перукарі рекомендували не мити волосся кілька днів (а то й тиждень), щоб захистити шкіру голови перед фарбуванням.

Зараз же індустрія краси знаходиться на піку розробок. Вчені кожен день створюють інноваційні формули, що забезпечують дбайливе вплив барвника на структуру і текстуру волосся. Саме тому багато стилісти сьогодні, навпаки, радять робити колорування на свіже волосся.

Міф 12: максимальна довжина волосся закладена природою, і більше «визначеного» волосся не відросте, як не старайся

Цей популярний в народі міф олексій меньщиков також піддав критиці: «існує думка, що волосся відростають до однієї довжини і більше не ростуть. Однак якщо звернути увагу на відростають щомісяця коріння, відразу стане зрозуміло, що тут справа трохи в іншому, а саме — в кінчиках. Вони, як правило, більш чутливі, ніж основна довжина. Якщо ваша мета-відростити косу до пояса, рекомендую регулярно зволожувати кінчики натуральними маслами, а також користуватися засобами, що запобігають перетин».

Міф 13: з віком волосся стоншуються

З цим твердженням експерт цілком і повністю згоден. Справа в тому, що вплив будь-яких продуктів догляду, починаючи від шампуню і кондиціонера і закінчуючи стайлінгом, так чи інакше впливає на структуру і текстуру волосся на молекулярному рівні. Через що з часом якість шевелюри, а точніше, щільність волосся, дійсно змінюється.

З цією проблемою можуть зіткнутися власниці чутливих волосся. В даному випадку будь-який механічний вплив на локони може привести до ламкості. Для таких волосся олексій меньщиков рекомендує використовувати незмивний догляд, які миттєво перетворює волосся в еластичні і блискучі.

Подібні засоби створюють “невидимий щит”, який, обволікаючи кожен волосся невидимою плівкою, буде служити захистом від будь-якого шкідливого впливу.

Цей міф технолога matrix навіть трохи розсмішив, і він відразу ж поспішив його спростувати: «звичайно ж, волосся, як і тіло, потребують регулярного очищення. На нашій шевелюрі кожен день осідає пил, а шкіра голови не зупиняючись виробляє сальні залози. Видалити ці забруднення можна тільки за допомогою шампуню. Сумніваюся, що комусь все ж вдавалося домогтися самоочищення без традиційного миття».

Яна марковська