Грибний суп з опеньків: рецепти

323

Користь і правила приготування грибного супу з опеньків

грибний суп з опеньків-блюдо, багате бистроусвояемимі білками, вітамінами b1, b2, с, e, pp, а також мінералами і корисними речовинами, наприклад, цинком і міддю, фосфором, кальцієм. У цих грибах також містяться антибіотики і речовини, що володіють протираковими властивостями.

Цікавий факт: на заході опеньки вважаються неїстівними, небезпечними грибами. У той час, коли для жителів росії опеньки — інгредієнт великої кількості смачних страв з давніх часів, в тому числі і грибного супу з опеньків. Збирати опеньки дуже легко – вони зазвичай щороку з’являються в одних і тих же місцях. Небезпека полягає в тому, що існують також помилкові опеньки, що містять токсини і шкідливі для здоров’я. Відрізнити їх можна за кольором — неїстівні, помилкові опеньки цегляно-червоного або сіро-жовтого кольору, без лусочок на ніжках і з неприємним запахом.

Грибний суп з опеньків — рецепти

суп-пюре з опеньків .

Складові: 300г опеньків, 1 картопля, половинка цибулини, ½ст.л. Вершкового масла, 2 склянки води, 1 склянка вершків, мелений перець, сіль, щіпка тертого імбиру, лавровий лист, зелень.

Приготування: відваріть опеньки протягом 20 хвилин в підсоленій воді, відваріть картоплю шматочками з лавровим листом. Припустіть цибулю на вершковому маслі, додайте опеньки, тушкуйте хвилин 20. Картопля і опеньки подрібніть блендером. З картопляного відвару видаліть лавровий лист. Картопляно-грибну масу поверніть в картопляний відвар, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть. Влийте вершки, перемішайте і залиште 5 хвилин настоюватися на гарячій плиті.

суп з опеньків з гречкою .

Інгредієнти: 300г опеньків, 2-3ст.л. Гречаної крупи, 1 цибулина, півсклянки молока або 2ст.л. Сметани, зелень, сіль.

Приготування: переберіть гриби, обріжте ніжки, капелюшки дрібно наріжте, варіть 30 хвилин, додайте гречану крупу, кільця ріпчастої цибулі, сіль, варіть до готовності гречки. Заправте суп сметаною або молоком, при подачі на стіл посипте зеленню.

суп з опеньками і вівсянкою .

Інгредієнти: 1,2 л яловичого бульйону, 100г відварених опеньків, корінь селери, 2ст.л. Рослинного масла, 1 картопля, 2ст.л. Вівсяних пластівців.

Приготування: наріжте корінь селери соломкою, обсмажте на олії. Киньте в киплячий бульйон селера, нарізану кубиками картоплю, вівсяні пластівці, відварені гриби. Варіть до м’якості картоплі і пластівців. Подавайте з зеленню.

Грибний суп з опеньків можна також приготувати з маринованих грибів — маринують зазвичай тільки капелюшки. Подавати грибний суп слід посипавши свіжою зеленню, додавши сметану.