У росії з’являться електронні атестати про середню освіту

427

Документ не можна буде втратити або зіпсувати, а потім відновлювати.

У росії в найближчому майбутньому можуть з’явитися електронні атестати про середню загальну освіту. Про це заявив прем’єр-міністром рф михайло мішустін.

«уряд продовжує розширювати сферу застосування сучасних технологій в освіті, створюючи нові зручні сервіси, це ще один крок у досягненні національних цілей з цифрової трансформації, яку визначив президент»,

– цитують слова чиновника»известия”.

За словами мішустіна, в проекті братимуть участь школи, що функціонують на базі п’яти російських університетів – мгту ім.баумана, санкт-петербурзького політехнічного університету петра великого, мпгу, урфу ім.єльцина і російського університету транспорту.

«атестат, створений в єдиному реєстрі цифрових документів про освіту, буде доступний через особистий кабінет на порталі державних послуг, до нього увійде вся інформація про отриману освіту випускника, що і в звичному паперовому документі»,

– зазначив прем’єр-міністр.

Він додав, що плюс такого документа в тому, що його буде неможливо втратити або зіпсувати, а, значить, не доведеться відновлювати. Крім того, атестат не потрібно буде надавати при працевлаштуванні: роботодавець зможе отримати доступ до ресурсу і сам дізнатися все, що потрібно про рівень підготовки та знання здобувача.

Нагадаємо, у вересні в мвс заявили про готовність до введення в росії електронних паспортів.