Фотограф-маніяк родні алькала, який десятиліттями ґвалтував і вбивав дівчат, намагався знайти кохання на шоу знайомств

388

Телешоу, в ході яких чоловіки і жінки шукають свою любов, завжди були надзвичайно популярні. Наприкінці 1970-х жителі сша не могли відірватися від екранів, поки транслювалася передача the dating game.

Маніяк в пошуках любові

Один з випусків програми особливо запам’ятався глядачкам: під час цього епізоду завидний наречений, 35-річний модний фотограф з голлівудською посмішкою — родні алькала — наполегливо домагався розташування головної героїні, якою стала шеріл бредшоу.

Чоловік так зачарував дівчину, що свій вибір вона зупинила саме на ньому і запросила його на побачення. Задоволений переможець пообіцяв дамі серце, що їх майбутню зустріч вона ніколи не забуде. Однак після спілкування з родні за лаштунками шеріл вирішила для себе, що рандеву з потенційним залицяльником ніколи не відбудеться. Чарівний фотограф поводився дуже дивно в неформальній обстановці, що дуже збентежило героїню шоу.

” коли він зі мною заговорив, мені відразу стало погано. Він поводився як ненормальний. Я відмовилася піти з ним на побачення. Чесно кажучи, в той момент я подумала, що не хотіла б його взагалі коли-небудь знову побачити», — розповіла шеріл бредшоу журналістам видання sunday telegraph в 2012 році.

Як з’ясувалося, в 1979-му чуття не підвело шеріл і вберегло від загибелі. Виявилося, що ще до участі в шоу містер алькала три роки відсидів у в’язниці за згвалтування і побиття 8-річної дівчинки на ім’я талі шапіро. Дитина вижила тільки завдяки уважному перехожому, який помітив, що в голлівудській квартирі рідні коїться щось страшне, і повідомив про це в поліцію. Маніяку вдалося втекти, проте три роки по тому його знайшли і засудили до в’язниці.

Вбивчі фотосесії

Коли алькала звільнився, він почав освоювати професію фотографа. До середини 1970-х у рідні не було відбою від клієнток, які мріяли влаштувати модну фотосесію з професіоналом, який навчався у самого романа поланскі. Приблизно в цей же час американські журналісти писали про таємничі зникнення і незрозумілі вбивства молодих дівчат. Через брак будь-яких доказів десятки страшних справ роками залишалися нерозкритими. Однак в 1979-му маніяка-вбивцю все ж вдалося зупинити. У той рік у червні пропала 12-річна дівчинка на ім’я робін семсо. Вона збиралася на заняття балетом, але до студії танців так і не доїхала… Стурбована мама робін, маріанна коннелі, звернулася в поліцію. Однак правоохоронці відмовилися приймати заяву, повідомивши, що зроблять це тільки через добу.

Через півтора тижні поліцейські самі прийшли до місіс коннелі з тривожними новинами.

” сержант повідомив мені, що вони знайшли робін. Я тут же схопила сумку, на що він сказав мені: “куди ви прямуєте?“. Я могла тільки промовити:“я збираюся побачитися з робін”. Однак поліцейські приголомшили мене новинами про її вбивство», — поділилася болючими спогадами маріанна коннелі в програмі the dating game killer.

Правоохоронці поінформували вбиту горем жінку, що на процедуру впізнання її не допустять. “я не розуміла, чому їм потрібно цілих три дні. Невже в каліфорнії останнім часом пропало так багато дівчаток зі світлим волоссям? тоді сержант повідомив мені, що ніякого волосся не залишилося…» — розповіла жінка.

Як спіймали вбивцю

Під час розслідування вбивства один з приятелів робін згадав, як в день її зникнення до них підійшов високий незнайомець і запропонував безкоштовну фотозйомку. Хлопці відмовилися і розійшлися кожен у своїх справах. Зі слів очевидця був складений фоторобот, в якому легко можна було дізнатися родні алькалу. Згодом поліцейські знайшли у нього в камері схову сережки жертви. У 1980-му фотографа-маніяка судили, засудивши до смертної кари. Однак вища міра покарання так і не була виконана: справа постійно переглядалася.

Аж до своєї смерті родні відбував покарання у в’язниці коркоран, штат каліфорнія. Вбивця помер природною смертю 24 липня 2021 року в лікарні недалеко від в’язниці коркоран у віці 77 років, провівши в ув’язненні 42 роки.

Аліса орєхова