Ціна любові: як дружина шумахера продала будинки і літак заради порятунку чоловіка

319

Успіхи міхаеля шумахера як гонщика «формули 1» не побиті досі. Він найкращий за кількістю чемпіонських титулів, перемог у гран-прі, хет-трикам і найшвидшим колам. У роки своєї кар’єри міхаель перевершив всіх по поулах, стартах з першого ряду і подіумах за сезон.

На сьогоднішній день його сім’я витратила 20 млн фунтів стерлінгів або 2 мільярди рублів на медичні процедури і реабілітацію спортсмена. І за прогнозами лікарів, для підтримки життєздатності міхаеля в найближчі роки буде потрібно стільки ж. А можливо і більше.

У квітні цього року дружина автогонщика виставила на продаж особняк площею 20 тисяч кв.метрів і вартістю 59 млн. Євро (більше 5,3 мільярда рублів) в швейцарському гланді. Будинок довелося продати, щоб знову оплатити роботу лікарів. Раніше були продані легендарний болід шумахера і приватний літак. Його дружина корінна вже звикла обговорювати з особистими бухгалтерами список тих активів, які підуть з молотка завтра. І так вже 8 років. Заради тихої надії, що легенда “формули 1” все-таки встане на ноги. Лікарі на жаль! – таких обіцянок не дають.

У новому документальному фільмі netflix про шумахера про стан чоловіка корінна висловилася обтічно: істотних змін немає. І заплакала! не змогла стриматися, сльози потекли самі.

” я сумую за міхаелем кожен день. І не тільки я. Це діти, батько, все його оточення. Думаю, чому це сталося з нами. Але все-таки він з нами. Думаю, це надає нам сили», — пояснила вона.

Але то з якою завзятістю благовірна пілота «формули 1» продовжує боротьбу за життя чоловіка, з якою ніжністю говорить про нього, змушує хоча б на хвилину, та й повірити в диво: а раптом у нього вийде?! вони ж так багато подолали разом, може бути зможуть з успіхом вийти і з цього випробування?

не хотів відбивати у одного

Коли міхаель познайомився з ефектною усміхненою блондинкою, вона була зайнята: зустрічалася з його напарником по merсedes junior хайнцем-харальдом френтценом. А хто ж веде дівчину у одного? але на вечірці, де міхаеля і корінну представили один одного, вони не могли наговоритися. То жартували про коктейлі, то обговорювали майбутній сезон. У красуні тато був пов’язаний з автоспортом, і дівчина багато знала про виворіт гоночних змагань. На вечірці міхаель похвалився, що виграв кілька кубків з картингу, взяв етап чемпіонату світу в гонках на витривалість в мексиці і «формулу-3». Але його мрія, звичайно,»формула 1″. Дівчина посміхнулася. Така ж була і у її хлопця. Та ось чи збудеться?

Але вже через рік 22-річний амбітний німець дебютував на гран-прі бельгії: знаменитий jordan 191, зламалося зчеплення – так почалася його кар’єра. Про те, як було непросто виграти гонку, він насамперед розповів корінне. А вона поскаржилася на проблеми з френцентом, так зародилася їх дружба. Ну, тобто з її боку це була дружба, а міхаель ні на жарт закохався. Він скаржився батькові, що не хоче руйнувати щастя інших людей, але і життя без корінни не уявляє. І ще довго б батько шумахера слухав ці промови, якби сама красуня раптом не прийняла рішення розлучитися з френцентом. Вона хотіла сім’ю і дітей, автогонщик же заявив, що до сім’ї не готовий.

” розбіжність-вічна драма, де є він і вона!».

Та ось тільки драма чи? про розставання корінна розповіла міхаелю, і вже незабаром парочка почала зустрічатися. Те, що френцента дратувало в корінні — її захоплення верховою їздою, кулінарією, любов до тварин, бажання вивчитися на ветеринара, міхаеля захоплювало. Шумахер хвалився друзям, що ще ніхто так про нього не дбав, і в 1995-му він зробив корінне пропозицію. Вже 1997-м у них народилася дочка джина-марія, а ще через два роки — син мік. Відданість пари один одного була фантастична, навіть під час вагітності і відразу ж після пологів корінна відвідувала всі гонки, в яких брав участь чоловік.

” його пристрасть до роботи колосальна. Так, це забирає купу часу і сил, але його життя немислима без них. Я зустріла його, коли він вже був пілотом, тому завжди приймала таким, яким він є. Я сама на це пішла і не маю права щось міняти»,-розповіла дружина в інтерв’ю журналістам.

був плейбоєм, став сім’янином

У 1996-му шумахер перевіз сім’ю з монте-карло до швейцарії, де купив величезний будинок на березі женевського озера в містечку вуффленс-ле-шато. Міркував міхаель так: свіже повітря і натуральні продукти — те, що необхідно для підростаючих малюків, плюс, у нього буде місце, де відпочити в перервах між змаганнями. Був у практичного німця і фінансовий резон: невеликий прибутковий податок (не більше 11,5% від річного доходу) дозволив серйозно заощадити на податках. Хто ж тоді знав, що саме цей будинок стане домашнім реабілітаційним центром для легендарного автогонщика.

«якби ми залишилися [в монте-карло], моїм дітям було б важко вести нормальне життя, – розповів тоді шумахер репортерам. – джина-марія і мік повинні рости без жодного тиску через те, що вони діти міхаеля шумахера. Ми ведемо звичайне життя, як і будь-яка інша сім’я. Дітям і так відомо про мою роботу, вони дивляться телевізор і все розуміють. Вже в дворічному віці вони знали, що червоний болід — татова машина».

Шумахер-вчорашній плейбой і обличчя багатьох рекламних компаній, який звик бувати на світських раундах і обожнював увагу пресі, після народження дітей став домосідом, та й взагалі виявився відмінним батьком. Після появи на світ джини-марії він скоротив кількість спонсорських заходів, щоб частіше проводити час з сім’єю. “інші батьки цілими днями працюють, а коли повертаються додому, діти вже сплять, — наводить його слова в книзі „шумахер. Номер один ” джеймс аллен. – вони бачать сім’ю набагато рідше, ніж я.я дуже серйозно ставлюся до роботи, але відразу сказав менеджеру, що я не готовий жертвувати сім’єю».

Дійсно, навіть корінна закликалася-вилитий ніби зі сталі на гоночній трасі, вдома шумахер нагадував підталий рафінад. Дочка буквально вила з легендарного батька мотузки, а він тільки був цьому радий.

” я не стану за щось хвалити міка і джину, а назавтра карати їх за це ж. І якщо вони, наприклад, пораняться, хоча я їх попереджав, я не буду кричати. Обійму їх, втішу, а потім все поясню. У них я навчився тисячі приголомшливих речей: свободі, цікавості, сміливості», — зізнавався в інтерв’ю stern гонщик.

«вся моя любов-вона!»

Забігаючи вперед відзначимо, що син шумахера теж став гонщиком, а в цьому році пілотом «формули 1». За деякими відомостями, батько міка знає про це. І хочеться сподіватися, дуже пишається сином.

Син, до речі, наполіг на тому, щоб продати той самий будинок в норвегії, куди сім’я літала щороку взимку. Та що там будинок, сім’я готова була віддати все, аби батько встав на ноги. Щастя в будинках і грошах не міряється. Щастя-це любляча сім’я. І кожному з шумахерів так хотілося знову повернутися в 2003-2006 роки, в швейцарський щасливий час, коли міхаель разом з сином грали за аматорську футбольну команду «обонн», містив місцевий парк, а взимку каталися на лижах в норвегії.

” між нами існує надійний зв’язок, ми відчуваємо один одного автоматично. Нам просто це потрібно. І нашим дітям, – розповідала тоді the telegraph корінна. – за столом ми сидимо дуже близько один до одного. Іноді ми навіть сміємося, тому що сидимо так щільно, що заважаємо один одному їсти. І це зовсім не тому, що у нас немає великого столу».

Про те, що він везунчик, і перш за все тому що у нього така міцна сім’я, визнавав і сам легендарний пілот автоперегонів.

«корінна не тільки зовні збіглася з образом жінки моєї мрії, – говорив міхаель. – вона чудово пристосовується до ритму мого життя і мого настрою. Я часто думаю, що таке любов і що це слово означає для мене. І розумію: я нескінченно щаслива людина. Вся моя любов-вона”.

Для дружини в швейцарії шумахер організував ферму, де вона, потураючи своїй старій любові до тварин, могла виходжувала коней, птахів і собак. Наприклад, пса фло шумахери підібрали на вулиці в бразилії, він подорожував за господарями навіть на гонки.

«іноді він нас здорово дістає, — сміявся міхаель. – ми з корінною любимо поспати довше, але у нас це ніколи не виходить, тому що з нами в спальні спить фло. Він починає гавкати між 7 і 8 годинами ранку. Ми прокидаємося, і, поки я вигулюю собаку, корінна готує сніданок”.

У швейцарії корінна продовжила займатися верховою їздою і в 2010-му навіть виграла чемпіонат європи. На радощах міхаель купив їй ранчо в техасі з 36 кіньми.

Тільки дружина мала авторитет для шумахера і зупиняла його, коли він поспішав сісти за кермо після аварій. І тільки їй лікарі довіряли стежити за відновними процедурами.

«коли я уявляв собі майбутнє життя, я знав, що я буду чемпіоном, але мені доля насипала подарунків побільше. Вона подарувала мені корінну, це вона заслужила всі перемоги — – зізнався шумахер в інтерв’ю guardian. — вонаБула моїм бажанням, мрією, я не люблю бути один. Мені подобається ділитися своїм життям і проводити час з тими, кого я люблю. Це спрацювало на 100 відсотків з моєю дружиною”.

Незадовго до фатального падіння у французьких альпах міхаель з корінною мало не вперше серйозно посварилися. Шумахер не хотів, щоб міка йшов в автоперегони. Дружина заявила, що це нелюдяно тиснути на сина. Сварка переросла в перепалку, поки пара раптом не згадала, що колись вони пообіцяли ніколи не підвищувати один на одного голос. Зійшлися на тому, нехай міка визначиться зі своїм вибором сам.

А потім трапилися альпи. Півроку шумахер провів у комі, пережив 8 операцій. Корінна жила біля ліжка чоловіка в лікарні, а до повернення переобладнала будинок. Зараз в місяць на медобслуговування у неї йде 100 тисяч доларів, з міхаелем працюють 15 лікарів.

Корінна продала будинок в норвегії і дев’ятимісний джет falcon – за 25 мільйонів фунтів. Також довелося виставити на аукціон болід ferrari, той самий, що приніс знаменитого шуми перший чемпіонський титул зі скудерією.

У серпні 2018-го the mirror навів слова друга сім’ї шумахерів, колишнього президента «феррарі» луку ді монтедземоло: «коли ми садимо міхаеля в інвалідне крісло і показуємо йому прекрасні види, він іноді плаче».

«значить, він у свідомості, значить, він сприймає світ», — зраділи шанувальники міхаеля по всьому світу. Але лікарі тут же заявили, що сподіватися на повне відновлення шумахера все-таки не можна.

Саша хершенбах присвятив шумахеру пісню born to fight, за що корінна подякувала його теплим листом.