Як доглядати за взуттям восени: правила, які повинен знати кожен

291

Фактурна шкіра

Щоб улюблені черевики або снікерси прослужили довше, використовуйте водовідштовхувальний безбарвний спрей перед кожною носкою. Він захистить улюблену пару від бруду і розлучень. Крім того, цей простий ритуал дозволить надовго зберегти блиск взуття. До речі, фахівці по догляду за взуттям не рекомендують носити одні і ті ж туфлі кілька днів поспіль: дайте коханій парі трохи відпочити і висохнути природним шляхом.

Вважається, що замшеве взуття — сама примхлива в гардеробі і їй потрібно дуже складний догляд. Насправді це не так. По-перше, замша не тріскається від перепадів температури. По-друге, для повернення її в первозданний вигляд досить скористатися спеціальним шліфувальним «ластиком», а потім пройтися гумовою щіткою. Головне, перед виходом на вулицю обприскати улюблену пару спеціальним водовідштовхувальним засобом кілька разів, а вже вдома обробити безбарвною чистячою пінкою. Підсумок-замшеве взуття прослужить не менше, ніж шкіряне.

Хто сказав, що восени і взимку можна ходити лише в чорному взутті? звичайно, це куди практичніше, але навіщо заганяти себе в непотрібні рамки? біла взуття-відмінна альтернатива чорної і, до речі, куди більш модна.

Не варто боятися білого взуття восени. Улюблена пара збережеться в ідеальному вигляді, якщо використовувати високотехнологічний захист. Наприклад, спрей, який покриває волокна шкіри тонким невидимим шаром, завдяки чому вода і бруд скочуються з поверхні, а плями легко видаляються.

Бути може, вас здивує, що наносити на шкіру зволожуючий крем корисно не тільки в контексті догляду за обличчям. Шкіра-і класична гладка, і лакована, обожнює зволожуючі креми, лосьйони та спреї. Глянцева поверхня ще більше засяє, якщо обробити її маслом або вазеліном. Крім того, не носіть лаковане взуття в мороз: глянцева шкіра не терпить низьких температур і може потріскатися.