” нічим не гірше інших першокурсників»: батько 9-річної аліси теплякової розповів про її перший день в стінах мду

432

1 вересня 9-річна аліса теплякова разом з іншими першокурсниками психологічного факультету мду провела ознайомчий навчальний день. Тепер дівчинка повноправна студентка і збирається гризти граніт науки з 17-річними підлітками.

Так, напередодні дівчинці вручили студентський квиток, а в день знань аліса разом з усією родиною пішла на день першокурсника. Поки теплякова була на зустрічі з ректором вузу, батьки з її шістьма братами і сестрами були на заходах на вулиці.

У сім’ї теплякових всі діти набагато випереджають у навчанні своїх однолітків. Батьки самостійно займаються навчанням дітей на дому. Чотирирічна терра в цьому році пішла у них в перший клас, лейя в п’ять років закінчує програму четвертого класу. А семирічний хеймдалль в п’ять років вже був призером з безлічі предметів шкільного етапу олімпіад – з біології 6-го класу, біології 7-го класу, математики 5-го і 6-го класів та інших предметів. Брат аліси стрімко йде по її шляху: у свої сім він в нинішньому році здав оге і отримав атестат за 9-й клас, як і аліса минулого літа.

За словами батька студентки, аліса в повному захваті від першого ознайомчого дня в стінах кращого вузу країни. До того ж дівчинці, не терпиться скоріше приступити до самих занять.

” ми приїхали всі разом. На офіційній церемонії з ректором ми з алісою не були, але добре провели час з дітьми на різних заходах біля пам’ятника ломоносову, які проходили на вулиці. Їй було цікаво, там було багато всякої активності, вона задоволена. Там досліди різні демонстрували. Діти проходили квести для першокурсників, де треба було відповідати на різні питання про мду. Аліса навіть виграла браслет і наклейку», — розповів євген тепляков.

За словами батька, для аліси 1 вересня у вузі нічим не відрізняється від звичайного дня, тому дівчинка протягом усього часу зберігала досконалий спокій. На святі вона познайомилася з новими людьми. Вчитися дівчинка, до речі, поки що буде дистанційно, як і інші першокурсники мду. А вже 2 вересня у них повинні були початися пари.

Варто відзначити, що батько юної студентки вже поскаржився, що підвищена увага преси доставляє їм певні незручності. Як каже євген, він не хотів би, щоб алісу сприймали якось по-особливому і робили з неї світову зірку-все це може лише негативно позначитися на її успішності і самопочутті в цілому.

” ми хотіли б спокійно вчитися, а не розповідати про життя аліси кожен день», — заявив чоловік журналістам.

Ось тільки найближчим часом навряд чи родині вдасться уникнути уваги представників змі та інших студентів вузу. Справа в тому, що євген має намір відвідувати лекції та семінари в стінах мду разом з дочкою. Крім того, у дівчинки буде складений індивідуальний план, в якому заздалегідь прописані всі особливості навчання 9-річної дитини.

До речі, керівництво факультету навіть вирішило присвятити алісу в студенти окремо від усіх, враховуючи ажіотаж, який панує навколо сім’ї.

До слова, поки що батько аліси буде виплачувати за навчання щорічно 391 000 рублів, так як на бюджет зі своїми балами єді дівчинка не пройшла. Згода платити чималі для багатодітної сім’ї гроші, яка проживає в однокімнатній квартирі, пояснюється тим, що здаватися сім’я не має наміру. Все-таки батьки аліси хотіли б, щоб їх дитина якомога швидше отримала вищу освіту і реалізувався в житті.

«сотні тисяч дітей, що розвиваються прискореними темпами, в таких випадках зупиняються. Наша історія в тому, що ми не зупинилися», — розповів батько аліси.

До того ж, днями, перший заступник голови держдуми з освіти олег смолін закликав перевести дівчинку з комерційного на бюджетне відділення, щоб допомогти родині. Та й взагалі, судячи з досягнень і успішності дівчинки, у аліси є всі шанси заявити про себе як про головного кандидата на переклад на бюджетну форму навчання.