Як зберегти молодість рук-повна інструкція

424

Істинний вік може видати не тільки обличчя або шия, але, як це часто буває, і шкіра рук! особливо це актуально саме зараз, коли ми активно користуємося антисептиками і забуваємо про зволожуючих кремах.

Дерматологи розповідають, як зберегти молодість рук, впоратися з зневодненістю, пігментними плямами та іншими ознаками старіння.

Чим відрізняється шкіра рук і обличчя

Як ви знаєте, шкіра обличчя може бути жирна, суха, комбінована, нормальна або чутлива з куперозом і спираючись на ці знання, ми підбираємо догляд. Але з шкірою рук все складніше, так як на ній відсутні сальні залози. Саме тому руки не можуть самостійно зволожувати і живити себе, отже, їй потрібен хороший догляд.

Чому старіють руки

Як ми вже сказали, в шкірі рук немає сальних залоз, вона не може сама себе зволожувати, до того ж, якщо на обличчя ми наносимо сонцезахисний крем, то про руки часто забуваємо, але ж саме вони постійно знаходяться під прямими сонячними променями.

Тому дуже важливо наносити санскрін на руки, причому не потрібно шукати спеціального крему, буде відмінно працювати і ваш правильно підібраний крем від сонця для обличчя або тіла.

Через пандемію нам доводиться набагато частіше мити руки, а це не може не позначитися на шкірі рук! не кажучи вже про миючі засоби, з якими будь-яка господиня щодня стикається. Раніше ми писали, що робити, якщо сохне шкіра рук.

Через те, що природний захист рук виражена дуже слабо, нам необхідно регулярно її створювати штучно за допомогою щільних, поживних кремів. Відмінним варіантом буде крем з натуральним маслом ши! це саме та консистенція крему, якого багатьом не вистачає для якісного зволоження і живлення. З ним через 5 хвилин після нанесення, у вас не буде відчуття сухості, ніби ви нічим не користувалися! особливо він підійде для догляду за руками в осінньо-зимовий період.

Не тільки сонце і спека можуть висушити шкіру рук, але і холод, вітер. Також, якщо у вас чутливі руки, то вона буде реагувати сухістю і на механічні тертя, забруднення і перепади температури.

Догляд за руками в домашніх умовах

Багато дівчат вже знають, як доглядати за шкірою обличчя різного віку, але як зберегти молодість рук знають не багато.

1 етап – зволоження

Антиоксиданти потрібні не тільки шкірі обличчя для молодості і краси, але і шкірі рук! особливо будуть корисні сироватки з інгредієнтами: вітамін с, вітамін е, флоретін. Тому перед нанесенням зволожуючого крему не пошкодуйте крапельку вашої улюбленої сироватки і для тильного боку рук.

До речі, перед тим як нанести сонцезахисний крем на руки, капніть крапельку сироватки з вітаміном с (він підсилює дію захисту від уф-променів).

2 етап – харчування

Щоб шкіру рук не стягувало, не з’являлися дрібні зморшки, на ніч регулярно наносите на них живильний крем для рук.

Для якісного результату шукайте в складі засобу компоненти: пантенол, масло ши, омега-3, олеїнова кислота, сечова кислота (маленька дозування) і ін.

3 етап – відлущування

Регулярні кислотні пілінги потрібні не тільки шкірі обличчя, але і рукам. Тут вам допоможуть м’які пілінги з вмістом:

  • невеликого відсотка ана-кислот
  • сечової кислоти
  • ретинолу і тд.

Відмінно для цих цілей підійде гліколева або молочна кислоти, ензими, тобто кошти, які крім очищувальних властивостей, ще мають і зволожуючими.

Не забувайте, якщо вводите в свій догляд кислоти, необхідно користуватися spf-захистом.

Процедури для рук в салоні

Іноді буває недостатньо доглядати за руками в домашніх умовах, щоб повернути їм молодість і красу. Тоді на допомогу прийдуть салонні професійні процедури.

Найефективніші з ни:

  • фотоомолодження

Це професійний догляд, за допомогою якої вже за одну процедуру можна позбутися від вікової пігментації, зробити шкіру рук щільною і гладкою.

  • ін’єкційна контурна пластика

Тут, для процедури, найчастіше використовують ін’єкції з гіалуроновою кислотою або «естефіл» з молочною кислотою. Ці препарати роблять шкіру насиченою, рівною, що світиться, ніби порцелянової.

Як правило, ефект від цих процедур триває до півроку за умови, що ви будете дуже ретельно доглядати за руками будинку.

Харчування для здорової шкіри

Для того, щоб запускалася регенерація шкіри, був хороший відтік жовчі, було швидке і повне засвоєння всіх поживних речовин – необхідно пити багато води. При цьому, вона повинна бути тепла і в достатній кількості (2-2.5 літрів на добу).

Також для ефективного зволоження шкіри, в ваш раціон повинні входити корисні масла. Це може бути лляне, гарбузове, кокосове, кедрового горіха, оливкова, при цьому, важливо вживати їх кожен день, чергуючи, так як в них міститися різні поліненасичені жирні кислоти.

Ущільнити шкіру допоможуть якісні біологічно активні добавки – риб’ячий жир, вітамін с, вітамін д, вітамін е, колаген, препарати з амінокислотами, які також буде корисно включити в свій раціон.