Як правильно вибрати валізу: поради мандрівникам

337

валіза-не те, з чого можна вирости, або що завтра раптово стане неактуальним. Тому до вибору свого” супутника ” з подорожей краще підійти серйозно, адже якісна валіза прослужить вам десятки років.

Головна помилка при покупці валізи-бажання якомога більше заощадити на ньому. Роблячи так, ви обманюєте самих себе, так як валізи з дешевих матеріалів або з ненадійними кріпленнями навряд чи витримають перевірку “аеропортської реальністю” і зламаються. Таким чином, вам доведеться переплачувати двічі, а то й тричі, кожен раз як відвалиться чергове колесо або розійдеться блискавка.

Щоб зберегти свої гроші і нерви, найкраще підійти до вибору валізи грунтовно, купивши його раз і на десятки років. Для цього потрібно врахувати всього декількох деталей.

матеріал валізи

В основному всі валізи діляться на два типи: тканинні і пластикові. Так, зараз пластикові валізи виготовляють з додаванням додаткових матеріалів, що роблять матеріал ще більш міцним, але суть залишається тією ж.

тканинні валізи хороші тим, що в них є додаткові зовнішні відділення, куди можна швидко покласти майже забуту на полиці зарядку, і найчастіше в них є функція “розширення”, корисна для шопоголіків. Проте, такі валізи легко мокнуть і їх можна з необережності порізати при навантаженні. Чистити такі валізи також значно складніше.

пластикові валізи довговічніші і надійніші. У них можна не бояться покласти більш тендітні речі. Така валіза не злякається поганої погоди, в будь-який момент їх можна легко протерти, і при якісному матеріалі виготовлення така валіза навряд чи легко зламається. Віддавайте перевагу валізам, пластик яких армований дрібної металевої або титанової стружкою – він обійдеться дорожче, зате міцніше. З мінусів пластика – він легше дряпається.

щоб валізу, не важливо тканинні або пластикові, служили довше, можна купити для них спеціальні чохли.

коліщатка

Сьогодні всі валізи обладнані коліщатками: або двома, або чотирма.

Вага валізи на двох коліщатках при його транспортуванні частково перекладається на вас, тому котити його трохи складніше. Зате з ним легко можна забиратися в гору і їхати по бруківці і нерівній дорозі.

чотириколісні валізи везти легше, і ваги їх ви зовсім не відчуваєте, але це поки ви їдете по рівній поверхні. По похилій вгору або суворих дорогах з ним вже не проїхатися, а нести його на руках буде справжнім пеклом.

Найкраще купувати валізу з комбінованими колесами: який можна вести і на чотирьох коліщатках, і на двох. Колеса при цьому повинні бути щільно вписані в корпус валізи – інакше вони відламаються, коли вантажники будуть закидати їх в літак і з нього. Матеріал у них повинен бути силіконовий, прогумований, і ні в якому разі не пластмасовий.

ручки

Котити валізу без ручки неможливо, якщо, звичайно, ви не хочете випробувати на міцність свою спину.

Слідкуйте за тим, щоб ручка повністю заходила всередину валізи, і була зроблена з міцного, якісного матеріалу – не вискакувала занадто легко, але і не була занадто тугий.

чим менше висувних секцій у ручок, тим краще – ризик поломок різко скорочується. Крім того, крім телескопічної ручки на валізі повинна бути і звичайна надійна ручка, яку можуть використовувати при навантаженні валізи.

Пам’ятайте, що піднімати за висувну ручку повний чемодан, ні в якому разі не можна. Навіть якщо раз вам це вдалося без поломок, то вводити це в звичку точно не варто.

замки і засувки

При покупці валізи зверніть увагу на якість замків – чи не зламаються вони раптово після першого навантаження. Від злодіїв або недобросовісних співробітників аеропорту вони вас в будь-якому випадку точно не захистять, а ось клопоту, щоб відкрити валізу можуть доставити з лишком. Якщо ви все-таки переживаєте за збереження речей, переконайтеся, що крім вбудованого замку, на застібках валізи є “вушка”, на які ви можете повісити свій замок.

Якщо на валізі є засувки – вони допоможуть ще більше захистити його від поганої погоди, води, а також температура і вологість, яка була при упаковці валізи, збережеться довше.

відділення

Хороший чемодан має кілька відділень. Звертати на це увагу важливо, особливо, якщо ви подорожуєте не один, або вам потрібно вести легко мнуться речі. Крім того, відділення допомагають правильніше організувати речі всередині валізи, і пакуватися швидше.

один великий,або два маленьких?

Вирушаючи в подорож удвох або цілою сім’єю, найчастіше віддають перевагу величезним валізам, куди поміщають все разом. Чи зручно це?

Зламати велику валізу, насправді, набагато простіше, особливо, якщо він зроблений не з якісного матеріалу. Організувати простір в ньому також складніше, не кажучи вже про те, скільки проблем доставляє його транспортування. Ще один мінус – якщо раптом ваш чемодан втратять, то відновлювати речі доведеться відразу всім членам сім’ї.

Набагато зручніше, якщо у кожного буде свій середній чемодан, якщо ви подорожуєте удвох, або по валізі у кожного з батьків, якщо ви подорожуєте з дітьми. Так ви зможете заощадити собі нерви, подбаєте про збереження особистого простору, і буду впевнені, що ніхто не надірве спину.