Критична стадія пневмонії: гаркаліна підключили до швл з 85-відсотковим ураженням легенів

240

На жаль, ще одна історія про стрімко прогресуючому коронавірусі досягла свого апогею. 2 жовтня валерій гаркалін потрапив в комунарку — головну ковидну лікарню країни, а через чотири дні був переведений в реанімацію. Його стан став різко погіршуватися, а площа ураження легенів — рости.

Рішення про термінову госпіталізацію актора було прийнято разом з сім’єю, так як артисту ставало гірше на очах. Після прибуття в лікарню медики провели гаркаліну комп’ютерну томографію легенів, яка показала ураження 25-50%.

Дочка валерія, ніка, вийшла на зв’язок з обнадійливими новинами: “тато відчуває себе більш-менш добре, спасибі! йде на поправку. Його госпіталізували кілька днів тому в лікарню в комунарці».

Гаркаліна додала, що батько пройшов вакцинацію від ковіда, яка, на думку експертів, значно полегшує перебіг хвороби. Однак у випадку валерія все не так просто: відомо, що він двічі пережив інфаркт: перший напад стався на гастролях в клайпеді, другий — кількома місяцями пізніше. Тоді ж трапилася зупинка серця, медики діагностували клінічну смерть.

“у тата ускладнення-серцева недостатність, тому вважали за краще поїхати в лікарню”, – пояснила ніка. Ймовірно, саме цей фактор зумовив різке погіршення стану гаркаліну. Змі повідомили, що напередодні вночі сатурація крові впала до небезпечного рівня, і тому медики підключили його до кисню під тиском.

На жаль, цих методів виявилося недостатньо, і артиста перевели в реанімацію 75-85-відсотковим ураженням легенів і критичною стадією пневмонії. Лікарі прийняли рішення ввести гаркаліна в медикаментозну кому і підключити до швл.

На зв’язок знову вийшла ніка, яка підтвердила критичний стан батька. “динаміка негативна, прогнозів немає”, – сказала вона. Шанувальники артиста чекають від неї хороший новин, адже одного разу валерію вже вдалося уникнути гіршого.

” приходячи до тями, щось стало змінюватися, я прощався з реальністю, час і простір стали змінюватися. Я побачив жінку, не схожу ні на медсестру, ні на кого. Помахала мені рукою, і зробила знак, що не варто цього робити, побоюйся. Я не знаю, хто це був, я ніколи її не бачив», — розповідав артист про день, коли пережив клінічну смерть.

Єлизавета чепрасова