Пальчики оближеш! зіркові господині поділилися рецептами своїх найулюбленіших страв

263

олена водонаєва і її улюблена паста, запечена з моцарелою: для приготування потрібно (3 порції): 300 гр пасти, 3-4 помідори, 300 гр консервованих томатів, 2 головки моцарелли, бальзамічний оцет, пучок свіжого базиліка, 100 гр пармезану, невелика цибулина, 2 зубчики часнику, сушений чилі, оливкова олія, мелений чорний перець.дрібно ріжемо цибулю і часник.

У сковороду викладаємо цибулю, часник, додаємо дрібку чилі і обсмажуємо до рум’яності на оливковій олії.

Бланшуємо помідори (заливаємо окропом на пару хвилин). Очищаємо помідори від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками.

Моцарелу нарізаємо скибочками. Можна і кубиками, але мені більше подобаються шматочки побільше.

У сковороду додаємо свіжі і консервовані помідори і чверть склянки води. Після закипання тушкуємо на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Приготований соус відправляємо в блендер і збиваємо в густе пюре. Додаємо сіль, перець, столову ріжку бальзамічного оцту.

Пасту варимо в підсоленій воді на хвилину менше, ніж вказано на упаковці. Макарони ділимо на дві частини.

Форму для запікання змащуємо оливковою олією, викладаємо перший шар макаронів, зверху додаємо половину соусу, дрібно нарізаний базилік, тертий пармезан і моцарелу. Потім викладаємо залишилися макарони, соус, базилік, пармезан і моцарелу. Скроплюємо оливковою олією і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

наталі і її фірмовий салат з морепродуктами: для приготування потрібно: 400 гр каракатиці, 3 шт.кальмара, 100 гр руколи, 2 зубчики часнику, 3 огірка, 50 гр мигдальних пелюсток, 50 мл оливкової олії, 100 мл білого вина, мелений чорний перець, велика морська сіль за смаком.

Тушки кальмарів очистити від нутрощів, промити і нарізати великими шматками товщиною 1,5-2 см.

Розжарити суху сковороду, присипати її морською сіллю (вистачить великої щіпки), закинути всі морепродукти і обсмажувати близько п’яти хвилин.

Поперчити, за хвилину до готовності додати дрібно нарізаний часник, влити вино, почекати, поки воно випарується, і зняти з вогню.

Мигдальні пелюстки обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору, періодично помішуючи, протягом п’яти хвилин.

Огірки нарізати кружечками товщиною в півсантиметра. У мисці змішати огірки, морепродукти і рукколу. Заправити салат оливковою олією, перед подачею посипати мигдальною стружкою.

рататуй з кабачків від ханни: для приготування потрібно (6 порцій): 1 кг кабачків, 1 кг цукіні, 2 шт зеленого перцю, 1 кг помідорів, 250 гр ріпчастої цибулі, оливкова олія, 1 ч.л. Цукру, сіль за смаком

Кабачки, цукіні, перець і помідори очистити і порізати кубиками. Дрібно нарізати цибулю.

У каструлі розігріти 3 столові ложки олії, додати цибулю і готувати на повільному вогні, поки цибуля не стане прозорим.

У каструлю додати кабачки, цукіні. Готувати, помішуючи, поки овочі не почнуть підсмажуватися.

У сковороді розігріти 2 столових ложки олії, додати помідори. Готувати на повільному вогні близько 10 хвилин.

Дати помідорам охолонути, потім в блендері збити в пюре. Додати сіль, цукор і вилити масу в каструлю з кабачками і цукіні.

Все перемішати, готувати на повільному вогні близько 25 хвилин. Якщо суміш виходить занадто густий, можна додати трохи води.

У звільнилася від помідорів сковороді розігріти 2 столових ложки олії, додати перець, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 25 хвилин, періодично помішуючи.

По завершенні готування додати перці до кабачків. Подавати готову страву в глибокому підігрітому посуді. Приємного апетиту!

айза анохіна і її найулюбленіша свіжа бурата з помідорами: я не самий хороший кухар, але при цьому люблю смачно і правильно їсти. Ділюся з вами своєю улюбленою стравою, яке практично не вимагає готування, при цьому воно дуже ситне і корисне. Для приготування потрібно: буррата, помідори, рукола, бальзамічний або соєвий соус.помідори нарізаємо кільцями товщиною 0,5 см.

На тарілці викладаємо помідори, зверху кладемо буррату. Блюдо можна скропити бальзамічним або соєвим соусом (мені більше подобається друге).

Прикрашаємо блюдо руколою. Приємного апетиту!

смажені морепродукти з часником і томатами від ірини дубцової: для приготування потрібно: 4 шт. Кальмара, 200 гр восьминога, 200 гр чилійського кальмара, 12 шт., 300 гр помідорів чері, 6 зубчиків часнику, петрушка, 2 стебла розмарину, 2 ст. Л. Оливкової олії, сіль, перець за смаком.підготувати морепродукти: чилійського кальмара і відвареного восьминога нарізати кубиками три на три сантиметри, звичайного кальмара нарізати кільцями, якщо потрібно, очистити креветки.

Нарубати листя петрушки і розмарину, черрі розрізати навпіл. Часник нарізати тонкими пластинками.

На сковороді на середньому вогні розігріти масло, обсмажити часник до появи аромату. Додати морепродукти, обсмажувати протягом хвилини, додати зелень, помідори і смажити ще протягом хвилини. Можна подавати.

курка з картоплею за рецептом ірини жиркової: для приготування потрібно: ціла курка, 5-7 картоплин, пара зубчиків часнику, один лимон, бульйон або вода, сіль, перець, приправи за смаком, рослинне масло.курку добре промити, висушити. У спеціальну форму викладаємо тушку, змащуємо її лимоном (шматочки лимона можна покласти і всередину курки), додаємо шматочки часнику. Ми залишаємо курку маринуватися.

Почистити картоплю, нарізати кружечками або кубиками — хто як любить. Нарізану картоплю викласти в каструлю, залити водою, додати сіль і дати закипіти.

Злити воду і викласти до курки картоплю.

Блюдо скроплюємо рослинним маслом, додаємо воду або бульйон, спеції і відправляємо форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Приємного апетиту!

яєчна локшина з телятиною від насті задорожної: застати мене за плитою можна нечасто, я люблю готувати для близьких, а сама обмежуюся рецептами на швидку руку. Один з таких-смачна і досить швидка в приготуванні локшина з телятиною.

Для приготування потрібно: 300 гр яєчної локшини, 200-250 гр азу з телятини, цибуля-порей (тільки біла частина), паростки сої, 2-3 болгарських перцю різних кольорів, один цукіні, перець-чилі, соєвий соус.

Нарізаємо телятину, цибулю-порей, цукіні і перець тонкими довгими смужками.

Варимо локшину.

У спеціальній сковороді-вок на рослинній олії обсмажуємо телятину. Постійно помішуючи, вливаємо соєвий соус.

У міру готовності телятини додаємо в сковороду перець і цукіні. Готуємо ще пару хвилин, ретельно перемішуємо.

Кладемо в сковороду зварену локшину, цибулю-порей, паростки сої і дрібно нарізаний перець чилі. Даємо потомитися ще пару хвилин, і страва готова.

надія ручка і її фірмова щука в духовці з картоплею: для приготування потрібно: 1,5 кг щуки, 6-7 шт.картоплі, 1-2 цибулини, 2-3 шт. Моркви, 2 ст. Л. Лимонного соку, 3-4 ст. Л. Оливкової олії, 0,5 склянки соєвого соусу, сіль, чорний перець і спеції для риби за смаком. Щуку випатрати, промийте, відріжте плавники і голову, розріжте на порційні шматки.

Кожен шматок щуки натріть над глибокою мискою сумішшю з солі, перцю і спецій. Викладіть рибу в миску, над якою її натирали, залийте лимонний сік і соєвий соус. Залиште маринуватися на 30-40 хвилин, періодично перевертаючи шматки.

Картоплю помийте, почистіть, наріжте скибочками. Викладіть на блюдо і збризніть оливковою олією.

Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Морква помийте, почистіть і натріть на крупній тертці. У сковороді обсмажте цибулю і моркву на оливковій олії.

Деко змастіть маслом, викладіть на нього мариновані шматочки риби, зверху викладіть обсмажені цибулю з морквою. Останнім шаром розподіліть картоплю.

Запікайте щуку з картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подавайте порційно з часточками лимона. Блюдо можна прикрасити рубаною зеленню.

долма від діани ходаковської: для приготування потрібно: 500 гр фаршу (баранина, яловичина або свинина), 4-6 ст. Л. Рису круглозерного, виноградне листя, 4-5 шт. Цибулі, 1 склянка сметани, натурального йогурту або мацоні, 4-6 зубчиків часнику, по 1 пучку базиліка, м’яти, кропу і кінзи, 50-70 гр вершкового масла, 50-70 гр рослинного масла, 1 щіпка зіри, чорний перець, сіль за смаком.свіжі або солоні виноградне листя добре промити. Листя краще брати молоді, завбільшки з долоню (чим темніше листя, тим вони старіші). Для долми використовують листя тільки світлих сортів винограду. Виноградне листя покласти в миску, залити окропом і витриматиБлизько 5-7 хвилин. Відкинути листя на друшляк і дати стекти воді. З листя струсити надлишки води. У кожного листочка видалити черешки.

Цибулю почистити і дрібно нарізати. У сковороді разом розігріти вершкове і рослинне масла, викласти цибулю, посолити і обсмажувати на повільному вогні до м’якості.

Рис промити, покласти в каструлю, залити водою (на 1 частину рису — 2 частини води), поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини з моменту закипання. Відкинути рис на друшляк.

Зелень вимити і дрібно порубати.

У миску викласти фарш, додати до нього обсмажену цибулю, відварений рис, рубану зелень, щіпку зіри, сіль і перець. * порада: традиційно фарш для долми готується з баранини, але до неї можна додати і яловичину. Також фарш можна приготувати зі свинини з яловичиною.

Виноградне листя розкласти на столі гладкою стороною вниз, а виразними прожилками вгору. На середину кожного листа викласти трохи фаршу. Спочатку закрити фарш, підігнувши верхні краї листа. Потім закрити начинку бічними сторонами листа. І, нарешті, згорнути тугу трубочку, на зразок голубця. Таким же чином приготувати залишилася долму.

На дно товстодонної каструлі викласти 1-2 шари виноградного листя (для цих цілей підійдуть некондиційні, порвані листя). Викласти долмушки впритул один до одного, швом вниз (можна викладати в кілька шарів). Залити бульйоном або водою.

Воду або бульйон при необхідності трохи підсолити, накрити блюдом, а зверху поставити вантаж, щоб під час кипіння долма не розверталася.

Поставити каструлю з долмою на вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімального. Готувати годину-півтори при ледь помітному кипінні. Готову долму зняти з вогню і дати настоятися близько 10 хвилин (за цей час бульйон вбереться в долму, вона стане ще соковитіше і смачніше).

Поки долма готується, приступити до приготування соусу. Зелень вимити, висушити і порубати. Часник почистити і дрібно порізати. Змішати сметану, йогурт або мацоні з часником і зеленню, посолити, перемішати. Соус охолодити в холодильнику протягом 2-4 годин. Подавати гарячу долму з охолодженим соусом. Приємного апетиту!

рецепт солянки з кухонної книги жанни бадоєвої:

В силу мого напруженого графіка і постійних зйомок в різних частинах світу на кухні мене рідко можна побачити — часу катастрофічно не вистачає. Але поїсти я люблю. Коли готую сама, то вдаюся до простих рецептів, на які не потрібно багато часу. Люблю балувати близьких своєю фірмовою солянкою.для приготування потрібно: 5-6 солоних огірків, 1 цибулина, томатна паста, яловичина, 2-3 шт картоплі, 5 сосисок, оливки або маслини, половина лимона, цукор, сіль, перець за смаком.

Нарізаємо солоні огірки і цибулю, пасеруємо їх. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо томатну пасту і пересмажуємо все це на повільному вогні.

Яловичину нарізаємо невеликими шматочками і варимо яловичий бульйон.

Нарізаємо картоплю і додаємо його в каструлю до звареної яловичині.

Як тільки картопля буде готова, в каструлю додаємо вміст сковороди.

Нарізаємо сосиски і додаємо їх в каструлю, туди ж додаємо маслини або оливки. Вичавлюємо половину лимона, додаємо чайну ложку цукру, сіль і перець за смаком.

Коли сосиски спливуть на поверхню — солянка готова. Приємного апетиту!

паста з печерицями у вершковому соусі від клави коки: для приготування потрібно: паста тальятелле, печериці, біле сухе вино, рослинне масло, сіль за вкусупасту тальятелле варимо в підсоленій воді з ложкою рослинного масла близько 3-4 хвилин. Паста здасться твердою, але так і потрібно — згодом вона просочиться соусом і стане більш м’якою.

У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо в сковороду печериці і смажимо близько 20 хвилин, періодично помішуючи.

У сковороду додаємо спеції за смаком (я люблю гостріше). Потім додаємо біле сухе вино. Вино гаситься з грибами близько 3 хвилин. За цей час алкоголь повністю випаровується, залишаються тільки приємна кислинка і аромат.

Після того, як вино випарується, в сковороду додаємо вершки. Тушкуємо 5 хвилин на дрібному вогні. По завершенні готування додаємо тертий сир. Одержаний соус додаємо в зварену пасту.

улюблений гуляш з болгарським перцем ксани сергієнко: для приготування потрібно: 1 кг яловичини, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 2 шт.болгарського перцю, 2 помідори, 1 кг картоплі, 2-3 лаврового листа, 1 ст. Л. Паприки сушеної червоної, 3 ст. Л. Рослинного масла, 1 ч. Л. Солі, 1 ч. Л. Чорного перцю, 0,5 ч. Л. Кмину.

Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками. Лук наріжте півкільцями, часник подрібніть. Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте півкільцями. Помідори і картоплю наріжте великими кубиками. У гуляші відмінно виглядає маленька свіжа картопля. Її навіть можна не чистити і не різати-просто добре промити.

У великій каструлі з товстими стінками нагріти рослинне масло. Викладіть цибулю і обсмажте його до золотистої скоринки. Зменшіть вогонь і всипте мелену паприку. Постійно помішуйте.

У каструлю додайте м’ясо, перемішайте так, щоб шматочки яловичини були повністю в паприці. Обсмажуйте на повільному вогні. М’ясо повинно придбати ніжно-коричневий відтінок. Потім додайте лавровий лист, кмин, сіль, перець і подрібнений часник.

Додайте води – вона повинна покрити інгредієнти. Залиште гаситися на повільному вогні на 30-40 хвилин.

По закінченню зазначеного часу додайте болгарський перець, помідори і картоплю.

Якщо необхідно, додайте ще води (вона повинна покривати всі інгредієнти) і готуйте ще півгодини. Готове м’ясо і овочі повинні бути м’якими. Подавати гуляш бажано зі сметаною, рубаною петрушкою і білим хлібом.