Смерть чоловіків, зради авербуха і проблеми з алкоголем: як ірина лобачова врятувала себе

445

Після повернення з сша авербух і лобачова серйозно струснули всю класичну систему фігурного катання в росії. В америці танці на льоду — це не тільки спорт, ідеальне виконання всіх елементів програми, а й шоу, свято, де у виступі важливо все: костюми, музика, світло, акторська гра. Ось цей театр на льодовій арені вони і хотіли подарувати глядачам. Звідси виникла ідея постановки льодових шоу, яка виросла в цілу індустрію. Але ось адже дивно: через 18 років після відходу зі спорту два засновника імперії льодових шоу в країні опинилися по різних бортиках: авербух — затребуваний експерт, високооплачуваний продюсер льодових вистав, мільйонер. А лобачова … Неначе зникла.

Ірина та ілля познайомилися ще дітьми, але звели їх разом у наталії линичук і геннадія карпоносова. Ірина взагалі не збиралася брати участь в танцях на льоду, вона марила фігурним катанням, але травми колін поставили хрест на цій мрії. У 1992 році марина анісіна раптово відмовилася від пари іллі авербуха, і останній запропонував встати з ним в дует лобачової. Вони вже тоді перебували у відносинах і, чесно кажучи, переживали, чи спрацюються один з одним? спочатку справи йшли не дуже. Обидва-лідери і одинаки по життю, ставити спільні номери їм давалося непросто. В цілому, вся подальша життя покаже, що вони відмінно дружать на відстані, але варто їм зробити ще одну спробу стати ближче, як тендітна налагоджена зв’язок тріскається немов кришталева куля. Ось вже дійсно: «з тобою і без тебе!”

За словами ірини, перші шість років фігуристи не поділяли роботу і особисте життя — обговорювали вдома помилки на льоду, а на ковзанці продовжували сваритися. “ми дуже швидко втратили романтичну історію. Вона зруйнувалася тут же – на льоду, перетворилася на роботу. Ми хотіли довести, що встали в пару невипадково. Ми ніколи не працювали в ідилії, ми завжди працювали в жорсткому конфлікті. Я чекав, коли спорт закінчиться і ми розберемося з почуттями», — підтверджував авербух.

У 1994-му фігуристи переїхали в сша, де почали тренуватися з потроєною силою. На олімпіаді 1998-го вони зайняли п’яте місце, а з солт-лейк-сіті поїхали з сріблом. Через рік пара завершила кар’єру в аматорському фігурному катанні.

Передувала цьому участь у чемпіонаті світу у вашингтоні, де лобачова і авербух стали другими, поступившись лише канадцям. Тут же, в сша, ірина народила сина мартіна. Лобачова розповідала, що чоловік приділяв їй і дитині мало уваги, а після складних пологів майже не відвідував її. Після народження сина у неї сталося ще два викидня, які вона пережила одна.

А в цей час на пару сипалися пропозиції про участь в американських шоу, але фігуристи сильно нудьгували по дому, тому в 2003 році прийняли рішення повернутися назад в москву. Вони запустили власний проект»льодова симфонія”. Паралельно ірина відкрила школу фігурного катання і стала тренером.

На новий виток успіху лобачову і авербуха вивела участь в проектах першого каналу «зірки на льоду», «льодовиковий період» і «лід і полум’я». Вони принесли таку славу парі, що фігурист кілька разів проїхався з шоу по країні. Було і ще дещо: на зйомках проекту він закрутив роман з алісою гребенщиковою, яка незабаром народила від нього сина.

У шоу «секрет на мільйон» ірина зізналася, що дізналася про зраду чоловіка від трирічного сина, який якось залишився з батьками на зйомках «льодовикового періоду».

” коли ця дівчина, актриса, прийшла з дитиною на зйомки, вона покликала мого сина до роздягальні і сказала: “познайомся, це твій братик”. Мартін підійшов до мене і запитав: “мам, а що у мене за братик? “це була п’ятниця, суд не працював. Я проплакала два дні, а в понеділок пішла і подала на розлучення».

Незважаючи на складний, важкий, місцями хворий і абьюзівний шлюб, його завершення стало справжньою трагедією для лобачової. Щоб якось приглушити цей душевний біль, ірина закрутила роман з дмитром мар’яновим.

” роки три з половиною ми були разом. Намагалися жити з ним, наші діти спілкувалися. Я відчувала себе захищеною. До пропозиції справа не дійшла. Ми дуже хотіли дитину, але не виходило, напевно, через це почали віддалятися один від одного. Я завагітніла, але через кілька тижнів стався викидень», — розповідала фігуристка.

Знову розрив відносин, і знову дуже боляче. Тоді ірина починає випивати і в цей же період зустрічається з бізнесменом на ім’я іван, який був молодший спортсменки на 6 років. Менше ніж через рік ваня помре на сходах під’їзду від передозування.

Нещастя наздогнало і наступного партнера ірини: олександр шумаков помер через 10 днів після спроби самогубства. Ще одну смерть чоловіка лобачова пережити не змогла і пішла в запій. Ірина запевняла, над нею висить злий рок, і всі чоловіки, які опиняються поруч з нею, рано чи пізно помруть. Відмовитися від цієї установки їй допомогли тільки в реабілітаційному центрі, де психолог навчив її програмі 12 кроків.

Ірина пройшла довгий шлях одужання, але в підсумку змогла повернутися до звичайного життя. Вона налагодила стосунки з сином мартіном, який у віці 14 років з’їхав від неї до батька. Вона приятелює з новою дружиною авербуха і бажає молодій родині щастя. Вона знову тренує і готує чемпіонів. І навіть був момент, коли здавалося, що ірина знайшла жіноче щастя.

Її обранець, теж фігурист, іван третьяков, незважаючи на те, що молодший за неї на 16 років, справляв враження турботливого і дуже сімейного людини. Але через 1,5 роки після весілля лобачова подала на розлучення. Виявляється « “сім’янин” третьяков сидів на шиї у дружини і при цьому ще смів піднімати на неї руку. Побої стали систематичними в молодій родині.

Незважаючи на всі спроби молодого чоловіка повернути ірину, вона вирішила, що більше не хоче ні нового шлюбу, ні відносин. Тепер, коли спортсменка зав’язала із згубними звичками, вона знову мріє стати матір’ю. Всі її фінансові цілі підпорядковані одній: накопичити на послуги сурогатної матері, щоб стати матір’ю дочки. Про малятку з бантами вона мріяла все життя. Вона обов’язково буде чемпіонкою. І краще за всіх на світі навчиться танцювати на льоду.