У держдуму внесуть проект закону про профілактику сімейно-побутового насильства

2063

Документ готувався давно і дуже складно.

До кінця року в держдуму може бути внесений проект закону про профілактику сімейно-побутового насильства. Про це повідомила голова ради федерації валентина матвієнко, пише «російська газета».

” мета закону-це насамперед профілактика сімейно-побутового насильства як неприпустимого явища в нашому суспільстві. Впевнена, що законопроект як і раніше буде викликати суперечки, але вважаємо, що в нинішній редакції він прийнятний для внесення і обговорення вже на майданчику держдуми. У суспільній свідомості є розуміння, що такий закон повинен бути, і ми будемо його активно просувати»,

– заявила матвієнко в інтерв’ю телеканалу “росія 24”.

Вона додала, що документ дуже складно готувався через радикально різні точки зору по ньому. Всі ці позиції необхідно було вислухати, обговорити і виробити один механізм.

Авторам закону було важливо зрозуміти, як підтримати сім’ю, що знаходиться в скрутному становищі, а якщо ситуація непримиренна, то як захистити жінку від насильства. В узгодженій редакції законопроект прийнятний для обговорення на майданчику держдуми, зазначила голова ради федерації, підкресливши, що такий закон необхідний.

Нагадаємо, раніше держдума .