Як поліпшити шкіру обличчя: робочі поради

709

Як зрозуміти, що шкіру обличчя пора приводити в порядок?

Як дівчата можуть визначити, що пора вживати заходів і покращувати шкіру обличчя? зазвичай це стає зрозуміло навіть візуально. Ось за якими зовнішніми проявами можна визначити, що шкіра обличчя потребує змін і поліпшення:

Всі ці ознаки можуть сигналізувати про те, що шкірі обличчя необхідна увага, правильний догляд і, можливо, загальна корекція харчування та/або способу життя.

Фактори, які можуть впливати на стан шкіри

Як ми переконалися вище, не дарма кажуть, що стан шкіри людини — це дзеркало його життя. Наша шкіра може реагувати на найрізноманітніші зовнішні і внутрішні чинники — і зараз ми детально про це розповімо. Відразу уточнимо, мова йде тільки про здорову шкіру обличчя, стан якої не залежить від будь-яких проблем в організмі.

Некоректний догляд

Неправильно підібрана косметика, нехтування ритуалами догляду (наприклад, очищенням або зволоженням) або відсутність систематичної beauty-рутини можуть викликати зневоднення шкіри обличчя, її тьмяний колір, млявість або нерівний рельєф. Неправильний догляд також може впливати на гідроліпідний баланс шкіри, знижуючи її захисні здібності і провокуючи підвищену втрату вологи.

Вікові зміни

З віком шкіра втрачає тонус, еластичність і природні здібності до утримання вологи в своїх шарах. Це також може сприяти нерівному тону і рельєфу шкіри, появі пігментації і загальному втомленому вигляду особи. З цими віковими змінами, до речі, теж можна і потрібно боротися-не треба завчасно опускати руки!

Спосіб життя

Регулярні стреси, недосипання, перенапруження і емоційні скачки настрою не можуть не впливати на зовнішній вигляд шкіри. Сірий (тьмяний) колір обличчя, темні кола під очима, загальний втомлений вигляд — все це не дарма змушує жінок в терміновому порядку задуматися про те, як можна привести в порядок обличчя.

Особливості харчування

Неправильне харчування, захоплення жирними, смаженими або копченими стравами, фастфудом, алкогольними напоями та солодощами також може дати свої «результати». Як правило, похибки в харчуванні можуть викликати появу різних недосконалостей, погіршувати зовнішній вигляд шкіри і її тон.

Окремо варто відзначити нехтування питним режимом. Недолік чистої води в раціоні (а також надмірне захоплення чаєм або кавою) також може провокувати загальний недолік вологи в організмі. Це може позначатися на гідроліпідному балансі шкіри обличчя, а отже — на її бар’єрних (захисних) функціях і загальному вигляді.

Стан кишкової мікрофлори

Крім того, сірий, землистий колір обличчя, нерівний тон і поява недосконалостей можуть говорити про дисбаланс кишкової мікробіоти — зниження кількості корисних мікроорганізмів. “хороші” (корисні) бактерії беруть участь в різних обмінних процесах, сприяють правильному травленню і засвоєнню корисних речовин — що, в свою чергу, може впливати і на стан шкіри.

5 порад, як поліпшити якість шкіри обличчя

У даному розділі ми запропонуємо перевірені і робочі способи, як поліпшити стан шкіри обличчя, і розповімо, що можна зробити, щоб відновити шкіру обличчя в домашніх умовах.

Грамотний догляд

Не забувайте, що щоденний ритуал догляду за шкірою обличчя повинен включати в себе як мінімум наступні етапи:

  1. Умивання-первинне очищення шкіри і позбавлення від слідів макіяжу, поту і побутових забруднень

  2. Очищення-відлущування, видалення відмерлих частинок шкіри і надлишків шкірного сала, очищення пор

  3. Зволоження-підтримка запасів вологи і зміцнення гідроліпідного бар’єру шкіри.

Пам’ятайте, що в цих процедурах потребує шкіра будь-якого типу. Поширена думка, що жирну шкіру потрібно лише ретельно очищати, а суху — зволожувати, є шкідливим міфом. Будь-яка шкіра потребує як в регулярному зволоженні, так і в дбайливому очищенні — причому із застосуванням уходових коштів, відповідних її типу.

Правильне харчування

Як освіжити колір обличчя за допомогою грамотно підібраного раціону? концепція здорового і раціонального харчування, важливого для підтримки чистоти і красивого вигляду шкіри, включає в себе наступні принципи:

  • Відмова від смажених, копчених, надмірно солоних і жирних страв;

  • Виведення з раціону фастфуду, напівфабрикатів, промислових солодощів;

  • Зниження кількості чаю і кави, відмова від газованих напоїв і алкоголю;

  • Вживання достатньої кількості овочів і фруктів (рекомендована норма — близько 400 г в день);

  • Дотримання питного режиму (приблизна норма становить близько 30 мл на 1 кг ваги).

Застосування пробіотиків

Підтримати стан мікробіоти кишечника і відновити баланс корисних мікроорганізмів можна за допомогою застосування спеціальних засобів — пробіотиків.

Хорошим прикладом може стати пробіотичний комплекс nutrilitetm balance withintm пробіотик. Він містить два види корисних бактерій: біфідобактерії bifidobacterium lactis hn019tm і лактобактерії lactobacillus acidophilus ncfm ® , а також вітаміни групи b6 і b9. Бактерії дозволяють підтримувати правильний склад мікрофлори кишечника, а вітаміни беруть участь в обмінних процесах і сприяють загальній бадьорості людини.

Nutrilitetm balance withintm пробіотик може увійти навіть в дорожню косметичку — він продається в одноразових пакетиках-саше, розрахованих на одну дозу, і не вимагає зберігання в холодильнику. Його досить приймати 1 раз в день: просто висипаючи в рот (пробіотик має легкий приємний смак ванілі) або змішуючи з холодною їжею або напоями.

Хороший сон

Вміння глибоко і якісно висипатися може стати не менш важливим секретом чистої шкіри, ніж грамотний догляд за нею. Ми не будемо давати банальну рекомендацію спати не менше 8 годин на добу – замість цього наведемо кілька перевірених правил якісного сну:

  1. Важливо спати в прохолодній і добре провітреній кімнаті. Оптимальні параметри приміщення: температура повітря — 20-21 градус, вологість – не менше 40-50%

  2. Бажано відмовитися від гаджетів хоча б за 1,5 години до сну. Світло від екранів може впливати на природне вироблення мелатоніну-гормону, що регулює процеси засипання

  3. Рекомендується регулярно міняти не тільки постільну білизну (особливо наволочку), але і саму подушку (її можна чистити професійними засобами). Це допомагає мінімізувати контакт з відмерлими частинками шкіри, пилом і небажаними мікроорганізмами, які можуть накопичуватися в постільній білизні і провокувати реакції з боку шкіри.

Корекція способу життя

Як ще можна поліпшити стан шкіри? крім хорошого сну важливо вміння уникати стресів і перевтоми, знаходити час на відпочинок і розслаблення, на догляд за собою (включаючи базові ритуали). Це дійсно допомагає мати бадьорий, відпочив і квітучий вигляд, рівний тон і колір обличчя, м’яке матове сяйво шкіри, блискучий погляд і відсутність горезвісних кіл під очима.

Часті питання

У цьому розділі ми зібрали найбільш популярні питання про те, як можна надати шкірі здоровий вигляд.

Чи допомагає масаж для обличчя?

Регулярний самомасаж, або так званий фейс-фітнес, дійсно може підвищувати тонус обличчя, стимулювати приплив крові до шкіри, викликати здоровий рум’янець і покращувати загальний вигляд і підтягнутість шкіри. Однак перед початком таких процедур бажано проконсультуватися у фахівця про наявність показань або протипоказань, а також навчитися у нього основам техніки самомасажу.

Чи можна швидко повернути обличчю ідеальний вигляд?

Перед святами, важливими подіями в сім’ї або на роботі жінки часто задаються питанням: як можна швидко привести в порядок шкіру обличчя? на жаль, чарівного рецепта, як за тиждень привести шкіру в порядок, не існує. Проте дотримання наших рекомендацій по корекції догляду, харчування і якості сну, а також консультація з косметологом про можливість застосування будь-яких sos*-процедур цілком можуть допомогти підготуватися до важливої події, а також закласти базу для подальших результатів.

Які продукти харчування важливі для підтримки чистоти і краси шкіри?

Тим, хто хоче домогтися свіжого і красивого вигляду шкіри, міцних нігтів і сильного волосся, як правило, радять включати в раціон наступні продукти: