Лечо з морквою на зиму: перевірений рецепт

567

лечо на зиму-простий і ефектний варіант страви. Воно прикрасить будь-яке застілля. Різноманіття смакових акцентів, яскравість відтінків і кисло-солодкий смак не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей. Рецепт з морквою і цибулею з додаванням томатної пасти подарує господині коронну закуску.

Особливості приготування лечо з морквою на зиму

Класичне блюдо угорської кухні зазнало чимало змін. Представлений варіант – його вдосконалена версія. Рецепт з морквою, томатами і цибулею надзвичайно простий, але у кожної господині є свої секрети приготування. Незмінним залишається одне-вибір стиглих сезонних інгредієнтів для лечо.

Інгредієнти

Для приготування 10 порцій страви необхідно взяти такі продукти:

  • червоний і жовтий болгарський перець – 1,5 кг;
  • ріпчаста цибуля — 300 г;
  • морква — 200 г;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • томатна паста — 400 г;
  • спеції — за смаком.

Лечо з томатним соком, морквою і цибулею виходить надзвичайно соковитим і пряним, але багато що залежить від грамотного підбору спецій. Рекомендуємо використовувати чорний перець горошком, лавровий лист, зубчики часнику і комбінацію з солі і цукру для балансу смаку і створення приємних кисло-солодких акцентів.

Поради

Успіх смачного лечо — правильно підібрані перці. Колір овоча не важливий, але для краси страви вибирайте не тільки червоні і жовті плоди, а й зелені. Перці важливо очистити від шкірки і перегородок, як зазначено в статті керівника випробувального центру торгово-промислової палати рф тетяни анохіної. Якщо шкірка в підсумковому блюді доставляє дискомфорт, то приберіть її:

  1. потримайте перець кілька хвилин в розпеченій духовці.
  2. відправте гарячим в поліетиленовий пакет.
  3. струсіть-шкірка зійде сама.

Кожен обраний овоч повинен бути цілим і стиглим. При виборі перцю, цибулі та моркви огляньте плоди, приберіть ті, на яких є плями, гниль або пошкодження. Так лечо буде смачніше і збережеться довше.

Лечо — джерело корисних речовин. Не тільки перець багатий вітамінами і мінералами, а й морква, яка гармонійно доповнює блюдо. Лечо з морквою і цибулею позитивно відіб’ється на еластичності стінок судин і допоможе запобігти депресії.

Як приготувати лечо з морквою на зиму

Попередньо підготуйте тару. Галина серікова в книзі» овочева ікра і лечо ” радить уважно оглянути скляні банки. У них можуть бути відколи і тріщини, які приведуть до плачевних наслідків — заготівля зіпсується.

Коли вибрали відповідні банки для закрутки, то простерилизуйте їх. Для цього, як радить наталія оконешнікова в книзі «смачний рік», скористайтеся парою або окропом, проведіть процедуру в пароварці, мікрохвильовій печі, духовці або посудомийній машині. Кришки прокип’ятіть протягом 5-10 хвилин.

Тара готова. Тепер приступите до підготовки овочів. Насамперед помийте їх. Потім протріть паперовими рушниками, прибравши з їх поверхні зайву вологу. Вона завадить домогтися ідеальної консистенції.

У рецепті присутня томатна паста. Її купите в магазині або приготуйте самостійно. Для цього:

  1. візьміть кілограм стиглих томатів.
  2. зніміть з них шкірку, попередньо ошпаривши окропом.
  3. тушкуйте зі спеціями на повільному вогні 15 хвилин.

Тепер приступите до приготування лечо з морквою:

  • цибулю і перець наріжте півкільцями, а ось моркву наріжте невеликими брусочками. Це необхідно, щоб овочі не втратили форму і початкову структуру.

  • у глибоку сковороду влийте рослинне масло і обсмажте на ньому овочі. Намагайтеся повільно і акуратно перемішувати фрагменти на сковороді, щоб не пошкодити структуру. Обсмажуйте до появи легкої прозорості.
  • в кінці обсмажування додайте в суміш томатну заливку, попередньо розвівши томатну пасту невеликою кількістю води (до 0,8 л).

  • зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте лечо з томатним соком мінімум 40 хвилин під закритою кришкою.

  • за 1 хвилину до готовності додайте трохи оцту, кілька подрібнених зубчиків часнику, сіль і перець, а також інші спеції, які підберете на свій смак.
  • готове гаряче лечо розподіліть по банках. Закатати кришками, переверніть і встановіть на рушник.

Після повного охолодження консервація готова. На підготовку овочів і розфасовку витратите 20 хвилин, а на термообробку — 50 хвилин.

Не бійтеся експериментувати зі спеціями. Вони роблять блюдо унікальним, допомагають піти від стандартного поєднання смаків. У лечо непогано звучить копчена паприка, майоран або базилік.