У новосибірській області вводять qr-коди і частково-обов’язкову вакцинацію

292

у новосибірській області вводиться обов’язкова вакцинація окремих категорій громадян, а також з 25 жовтня – система qr-кодів, що підтверджують проходження вакцинації від covid-19, при відвідуванні великих культурних, спортивних заходів.

Регіональний оперативний штаб з протидії коронавірусу схвалив пропозиції управління росспоживнагляду по новосибірській області. Головним санітарним лікарем регіону в новосибірській області вводиться обов’язкова вакцинація окремих категорій громадян. Відповідний документ буде опублікований на офіційному сайті управління рпн по новосибірській області найближчим часом.

” рішенням позачергового засідання регіонального уряду від 12 жовтня внесено зміни до постанови №72-п від 18 березня 2020 року. Беручи до уваги збережену напружену санітарно-епідеміологічну обстановку, зростання захворюваності новою коронавірусною інфекцією, з 25 жовтня 2021 року будуть введені додаткові обов’язкові для дотримання в умовах режиму підвищеної готовності правила», – йдеться в повідомленні уряду.

Як відомо, захворюваність коронавірусом в новосибірську за останній тиждень зросла на 5,6%. На жаль, смертність від covid – 19 також в останні дні досягла небувало високих цифр.

” вже опубліковано список місць, куди не пустять без щеплення від коронавірусу: обмеження будуть введені на відвідування більш ніж 500 осіб в театрах, кінотеатрах, концертах, фестивалях, офіційних, урочистих заходах, фізкультурних і спортивних заходах, а також чемпіонатах, першостях, кубках. Крім цього, вводяться обмеження на відвідування організацій в області фізкультури і спорту (фітнес-центрів, аквапарків, атракціонів, дитячих розважальних центрів).

Всі ці місця можна відвідувати при наявності у громадян або чинного qr-коду , що підтверджує проходження вакцинації, з порталу держпослуг, або сертифіката про профілактичне щеплення від covid-19 на паперовому носії. Можна пред’явити негативний результат плр-тесту , який дійсний протягом трьох календарних днів з моменту дослідження, або представити довідку, що людина перенесла covid-19 , а з дати його одужання пройшло не більше шести календарних місяців.”qr-код, що підтверджує проходження вакцинації від нової коронавірусної інфекції, повинен бути пред’явлений на електронному пристрої або паперовому носії у форматі, що дозволяє сканувати його камерою смартфона, планшета, іншого подібного пристрою», – уточнюється в уряді.

Нові обмеження не поширюються на осіб молодше 18 років, а також тих, хто має медичний відвід від вакцинації (за наявності медичної довідки).

Крім того, в новосибірській області вводять обов’язкову вакцинацію окремих категорій громадян, зокрема, для співробітників громадського харчування, сфери обслуговування та сфери освіти. Список професій, що підлягають обов’язковій вакцинації, опублікують найближчим часом на сайті управління росспоживнагляду по новосибірській області.

Зазначається, що затверджено «м’який» варіант нових обмежувальних заходів.

Члени уряду регіону схвалили представлений проект постанови. Після підписання документ буде опублікований на сайті уряду новосибірської області: nso.ru/npa.

12.10.21