Чому алкоголь вам не личить?

440

Закон 1. Про витіснення рідини

Майже як у архімеда, тільки звучить простіше: чим більше алкоголю, тим сильніше зневоднення. Спиртне руйнує природну гіалуронову кислоту і заважає колагену підтримувати еластичність, звідси зморшки, сухість, в’ялість і передчасне старіння. Молекули спирту разом з водою потрапляють в м’які тканини — так відбувається ненормований розподіл рідини в організмі, що є причиною набряків. Ми радіємо, що є вода, а значить і життя, але в той же час, волога мине ряд тканин. Через дисбаланс в перспективі це обертається сухістю шкіри, втратою еластичності і уповільненням метаболізму.

Позбавляючись від шкідливої звички, ви дозволяєте своїй шкірі знову нормально вбирати вологу і не позбавлятися від неї. Щоб відчути всі переваги для шкіри, поступово відновіть питний режим-важливо, щоб організм отримував більше чистої питної води і менше хімії і цукру.

Закон 2. Дія і протидія

Так як алкоголь діє на судини (спочатку вони розширюються, потім різко звужуються), то вони не витримують і лопаються. Звідси почервоніння шкіри, куперозна сітка на обличчі і зірочки. Щоб поступово шкіра відновилася допоможуть, звичайно ж, позбавлення від спирту в раціоні алкоголю в меню, акуратний масаж, лазерна корекція і фототерапія. Почніть з першого, і швидше за все похід до косметолога навіть не знадобиться.

Закон 3. Де гриби, там і ягоди

Не секрет, що спирт перешкоджає виробленню не тільки колагену, але і заважає засвоєнню вітамінів, наприклад, a і e. Також в деяких напоях містяться дріжджі-все це провокує порушення роботи сальних залоз і заважає шкірі виконувати захисні функції, обороняючись від мікробів і бактерій. Так відбувається утворення запалень, висипу і акне. Також етанол може провокувати підвищене вироблення тестостерону, що веде до гормональних порушень, які також викликають вульгарні вугри.

Закон 4. Токсичне середовище для всіх одна

Токсична речовина етанол надходить в печінку, і, коли вона фільтрує кров, розноситься по всіх тканинах і виходить з потом. Попадпя в сальні залози токсин також провокує висипання. Крім цього, етанол надходить і в шкіру голови, закупорюючи пори. Через велику кількість сала волосся брудняться швидше, цибулини позбавляються кисню, а роблення клітин сповільнюється. Шевелюра слабшає, локони починають випадати. Поверніть блиск і силу копиці, відмовившись від спиртного.

На думку трихологів, навіть пара келихів вина в тиждень істотно погіршує стан волосся. Не тільки шампунь все вирішує!

Закон 5. Розмір стягує білизни обернено пропорційний кількості спиртного

В одній стандартній порції вина (100 мл) близько 66-68 калорій, а горілки (30 мл) в середньому 76-78 ккал. Скільки калорій ми отримуємо за одну вечерю з приємною бесідою? закушуючи, худнути зовсім не вийде. Відмова від алкоголю дозволяє коригувати фігуру і домагатися бажаних обсягів, як на дієті, так і просто при підрахунку калорій і інтуїтивному харчуванні.

Крім шкіри, волосся і фігури, від спиртного страждають ще й зуби. Етиловий спирт руйнує зубну емаль, посмішка стає зовсім білосніжною, зуби жовтіють, підвищується ризик розвитку карієсу.

Неочевидний факт на користь відмови від спиртного: темні напої, з високим вмістом танінів, фарбують зуби. Це безболісно, але не естетично. Зміна кольору зубів може вплинути на самооцінку і змушувати стискати губи кожен раз, коли ви збираєтеся посміхнутися.

Пам’ятайте про зниження вологи в організмі? через це виникає ще й дефіцит слини, а сухість заважає природній кислотному середовищі, в якій повинні знаходиться зуби. Звідси жовтий наліт, руйнування кісткової тканини і неприємний запах з рота. Відмовляючись навіть від мінімальної кількості алкоголю, ви робите крок у бік збереження красивої посмішки і істотної економії на стоматологічних послугах.