Як позбутися від акне і прищів: 5 ефективних способів

428

Як позбутися від акне-це не питання пошуку, а скоріше проблема вибору. І щоб вибрати методику терапії від акне правильно, для початку варто ретельно вивчити всі варіанти боротьби з висипом вугрів.

Спосіб 1: використання спеціальної косметики від акне

Сьогоднішній ринок доступної косметики для догляду за шкірою величезний. Значну частку в ньому складають засоби по догляду за проблемною шкірою, а також засоби, що допомагають позбутися від акне. Відповідно, постає і проблема: які марки вибрати? найкращий спосіб це дізнатися: пробувати їх в буквальному сенсі на собі, на своїй шкірі, без оглядки на рекламу і поради подружок. Ви відразу зрозумієте за станом вашої шкіри, підходить вам той чи інший продукт, або категорично ні.

Однак, існує ряд універсальних правил щодо вибору косметики, що допомагає позбутися від акне. В першу чергу, засоби для боротьби з акне не повинні містити спирт (він хоч і підсушує прищі, але руйнує ліпідний шар, що провокує ще більший розвиток хвороби акне), а також масла і жири (вони лише посилюють закупорку пір). У вашому щоденному наборі по догляду за шкірою з акне має бути присутнім як мінімум два засоби: м’який гель для вмивання і крем або мазь, спрямована на боротьбу з акне і почервоніннями. Маски від вугрів або делікатні пілінги тим, хто вирішив позбутися від акне, краще робити самостійно, в домашніх умовах, з натуральних інгредієнтів.

Спосіб 2: фототерапія в боротьбі з акне

Відповідаючи на питання, як швидко позбутися від акне і вугрової висипки, багато професійних косметологи рекомендують фототерапію. Дійсно, практика показує, що фотолікування акне-один з найшвидших способів боротьби з ненависними прищами. Єдиний, мабуть, недолік цього виду терапії від акне-він не дешевий. Але і переваги його очевидні-8-10 сеансів боротьби фотовипромінювання здатні м’яко і послідовно очистити шкіру від пропіонових бактерій на 85-90%. Щоб підтримувати досягнутий результат на цьому рівні, досить буде час від часу користуватися спеціальними масками для профілактики акне і приділяти особливу увагу очищенню шкіри.

Спосіб 3: лікування акне лазером

Щоб позбутися від акне і більш глибоких вогнищ запалень, нерідко вдаються в лазерної терапії. Її суть в тому, що вона впливає локально на уражені ділянки шкіри, сильно нагріваючи їх. Під впливом високих температур пропіонові бактерії, що викликають акне, гинуть-таким чином шкіра поступово набуває здорового вигляду і рівну поверхню. На відміну від фототерапії, лікування лазером — більш короткий спосіб боротьби з акне (зазвичай досить пройти 2-3 сеансу), але і трохи більш травматичний — деякий час після процедури особа зберігає набряклість і почервоніння. Тому, якщо ви вже предметно вибираєте, як позбутися від акне, перш за все — об’єктивно оціните стан своєї шкіри і ті протипоказання, які перешкоджають застосуванню лазера.

Спосіб 4: антибіотики при акне

Цей спосіб боротьби з акне — найбільш спірний з усіх. І справа тут не в акне, а саме в самих ліках. Багато сучасних лікарів вважають, що вживання цього роду медикаментів повинно мати під собою особливо серйозні підстави — тобто, якщо мова про вугрової хвороби, це повинні бути середня і крайня ступеня тяжкості, ніяк не менше. Оскільки, як вважають фахівці, позбутися від акне за допомогою антибіотиків те саме тому, як намагатися прополоти город за допомогою вогнемета. Невідомо, які в підсумку інші неприємності або хвороби можна придбати. Антибіотики для боротьби з акне випускаються як для зовнішнього використання — входять до складу кремів, гелів і мазей, так і для прийому всередину — у вигляді таблеток і ін’єкцій. Який би з препаратів ви не вибрали, перше що варто зробити (і ця умова обов’язкова!)- проконсультуватися з лікарем.

Спосіб 5: боротьба з акне в домашніх умовах

Як позбутися від акне за допомогою саморобних масок і мазей, знають багато. Тут вибір рецептів не менш різноманітний, ніж і спектр існуючої в продажу косметики для боротьби з акне. Єдиний критерій вибору тієї чи іншої маски для шкіри або відвару для пиття — це наявність або відсутність у вас алергії на її компоненти. Оскільки, як правило, в складі домашньої косметики і засобів позбавлення від акне присутні натуральні продукти, то і виникнення алергічних реакцій цілком зрозуміло. Щоб убезпечити свою шкіру від додаткових висипань, досить пройти міні-тест-нанести трохи суміші на внутрішню сторону ліктьового згину: якщо шкіра не почервоніла, сміливо можете наносити приготовлену маску на обличчя або тіло.

Кожен з перерахованих способів боротьби з акне по-своєму хороший і ефективний. Але найкращі результати ви отримаєте, якщо підберете для себе комплексну програму для видалення акне. І найкращим порадників в розробці плану стане, поза всякими сумнівами, лікар-фахівець (дерматолог, ендокринолог, терапевт).