Глиняна маска для обличчя: тонкощі використання і рецепти

406

Глиняна маска для обличчя: готуємо вдома

Якщо додати в білу глину ромашковий відвар в рівній пропорції і розвести до густої маси, то вийде прекрасна експрес-маска — її слід втирати в шкіру вологими пальцями протягом 3 хвилин, а потім змити. Можна так само розбавити блакитну глину, але вже водою мінеральної або заваркою чаю (на 2ст.л. Блакитної глини і 1ч.л. Лимонного соку) і, перемішавши, накласти на обличчя товстим шаром на 10-15 хвилин. Таким чином, вийде чудова глиняна маска для обличчя з ефектом очищення пір.

Найвідоміша і найпростіша глиняна маска для обличчя — це біла глина, змішана з водою. 2-3ст.л. Глини залийте 3-4ст.л. Мінеральної води. Дочекайтеся, поки вода повністю не вбереться в глину, інакше утворюються грудочки. Глиняна маска для обличчя застигає в середньому 10-15 хвилин, потім її слід змити теплою водою.

Для проблемної шкіри підійде глиняна маска для обличчя з блакитної глини. Для неї потрібно взяти 3ст.л. Глини і розбавити її водою, додавши 2-3 краплі розмарину, також можна додати в неї 1ч.л. Лимонного соку і нанести на 15 хвилин, після затвердіння змити теплою водою.

Додавши в глину 10г дріжджів і молоко, суміш потрібно перемішати і залишити в теплому місці на 20-25 хвилин. Потім глиняна маска для обличчя готова до нанесення, причому підходить вона для будь-якого типу шкіри. Тримати її слід від 10 до 20 хвилин, потім змити теплою водою.

Змішайте 2-3ст.л. Глини з 1/2ч.л. Оливкової олії (можна замінити маслом лляним або жожоба) і яєчним жовтком. Якщо консистенція не досить кремоподібна, додайте в суміш мінеральну воду і нанесіть на шкіру до повного висихання. Після того, як ви змиєте глиняну маску для обличчя, нанесіть на шкіру живильний крем. Така маска сприяє очищенню шкіри і бореться зі зморшками.

Як і всі інші маски, глиняна маска для обличчя не повинна повторюватися частіше 2-3 разів на тиждень. А також рекомендується робити її у лікаря-косметолога, для такої маски дуже важливо знати тип шкіри обличчя, а з упевненістю це може визначити тільки професіонал. Бережіть свою шкіру і піклуйтеся про неї за допомогою глиняної маски для обличчя.